17 åring åtalas för mordet på Ali Jafari

Senaste nyheterna om flyktingkrisen

17 åring åtalas för mordet på Ali Jafari Senaste nytt om flyktingkrisen

17 åring åtalas för mordet på Ali Jafari - 16-årige Ali Jafari mördades när han var på väg till sin skola i Gävle.

Åklagaren misstänker att det rör sig om ett kärleksdrama.

Nu åtalas en 17-åring misstänkt för mord.

I februari tidigare i år hittade en kvinna en pojke liggandes död vid en cykelväg i bostadsområdet Sätra i Gävle. På platsen fanns det blodspår och polisen konstaterade att pojken blivit knivmördad. Den mördade pojken, 16-årige Ali Jafari, var på väg till sin skola, Stora Sätraskolan i Gävle, när han mördades längs cykelvägen. Enligt åtalet så väntade den nu mordåtalade 17-åringen utanför Ali Jafaris bostad på morddagens morgon.

Bråkade om flicka

En 17-årig pojke anhölls fort i sin frånvaro som misstänkt - och greps efter att han själv kommit in till polisen och anmält sig. Åklagaren Therese Stensson har tidigare sagt att 17-åringen erkänt att han knivhuggit Ali Jafari men att 17-åringen nekar till mordmisstankarna men att han medgett ansvar för grov misshandel och vållande till annans död. Motivet till mordet tros ha varit att Ali Jafari och den mordmisstänkte bråkat om en tjej.

Flickvännen ska i polisförhör sagt att hon varit tagen av det som hänt, enligt åklagaren. Efter mordet misstänks 17-årigen ha bytt kläder och sprejat på sig parfym för att dölja doften av blod.

Åtalas för mord

Idag åtalas 17-åringen misstänkt för mord. Enligt åtalet så har Ali Jafari huggits i ryggen med en kniv och han ska också ha knivhuggits i halsen, minst fem gånger.

- Den misstänkte har invänt att han har agerat i nödvärn. Jag anser att den bevisning som åberopas i den stämningsansökan jag nu lämnat in till tingsrätten kommer att motbevisa hans invändning, säger kammaråklagare Therese Stensson i ett pressmeddelande.

Enligt vittnesförhör så har Ali Jafari sagt att han var rädd för 17-åringen och att denne hotat honom. Ali Jafari har bland annat berättat för en lärare att han varit rädd för 17-åringen, enligt åtalet.

Ali Jafari kom till Sverige för drygt två år sedan som ensamkommande flyktingbarn från Afghanistan. Han bodde först i Stockholm, innan han fick en permanent familjehemsplacering i Gävle.

Källa - 2017-05-24 13:44

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Ensamkommande gymnasiestudier
 2. Om det blir nyval
 3. Piska som i usa
 4. Efter gripandet på arlanda tvo men häktat
 5. Björklund flossar
 6. Kuratorn mobulbostäder MKB
 7. Poeten mot fascismen
 8. Angela merkels efterträdare
 9. Bilda regering efter valet
 10. Flyktingkaravanen

Om flyktingkrisen

Den stora flyktingkrisen i EU där över 300.000 personer har flytt över medelhavet från krig i sina hemländer.
Twitter Facebook Google+