26 åringen använde flera namn i Sverige

Senaste nyheterna om flyktingkrisen

26 åringen använde flera namn i Sverige Senaste nytt om flyktingkrisen

26 åringen använde flera namn i Sverige - Den 26-årige tjetjenen sitter anhållen misstänkt för inblandning i terrordådet på Drottninggatan.

Men vem han egentligen är - eller vad anklagelserna mot honom består av, är fortfarande okänt.

Precis som den misstänkte huvudmannen Rakhmat Akilov har han använt sig av flera namn under sin tid i Sverige.

Det var vid 16. 30-tiden på söndagseftermiddagen som tungt beväpnad polis slog till mot ett lägenhetsboende som drivs av Migrationsverket i skånska Örkelljunga.

Med sig från platsen tog de en 26-årig man från Tjetjenien - som nu sitter anhållen misstänkt för terroristbrott i samband med dådet på Drottninggatan den 7 april.

Exakt vad anklagelserna mot honom består av, eller hur starka de är, har polis och åklagare valt att ännu inte meddela. Under gårdagen fördes han från Skåne till Stockholm där han nu sitter på Kronobergshäktet i väntan på häktningsbeslut från åklagaren.

Det är fortfarande oklart exakt vem mannen är.

Enligt uppgifter till Expressen sitter han anhållen under ett tjetjenskt namn. Hans efternamn kan kopplas till islamism och tjetjensk terrorism. 26-åringens mamma som bor på samma adress delar detta namn.

Men det är inte det enda namnet som han har använt. En granne som Expressen har pratar med känner mannen under ett arabiskt namn. Namnet har starka religiösa kopplingar och har bland annat använts av en annan person, en känd jihadist som stridit i Syrienkriget.

Andra människor i Örkelljunga som Expressen har varit i kontakt med säger att de har varit vänner med mannen på Facebook, där han använde sig av ett konto i ett helt annat - tredje - namn.


Den misstänkte huvudmannen kring terrordådet, Rakhmat Akilov.

26-åringens mamma - "De slog hans huvud i väggen"


Likhet med Rakhmat Akilov

26-åringen är inte ensam om att ha använt sig av flera namn under sin tid i Sverige. Det har även terrordådets misstänkte huvudman Rakhmat Akilov gjort.

När han anlände till Sverige 2014 sökte han asyl och uppehållstillstånd, men i stället för Rakhmat Akilov använde han sig av

Rakhmat Akilov sitter häktad som den misstänkte huvudmannen i terrordådet på Drottninggatan. Han har erkänt att han var den som körde lastbilen.

Enligt uppgifter till Expressen har han i förhör berättat att han utförde dådet efter en allmän order från IS, publicerad på internet.

Källa - 2017-04-25 16:40

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Ensamkommande gymnasiestudier
 2. Kirsebergsfängelset mkb
 3. Om det blir nyval
 4. Piska som i usa
 5. Efter gripandet på arlanda tvo men häktat
 6. Björklund flossar
 7. Kuratorn mobulbostäder MKB
 8. Poeten mot fascismen
 9. Angela merkels efterträdare
 10. Bilda regering efter valet

Om flyktingkrisen

Den stora flyktingkrisen i EU där över 300.000 personer har flytt över medelhavet från krig i sina hemländer.
Twitter Facebook Google+