Åkesson kräver svar av Kinberg Batra

Senaste nyheterna om flyktingkrisen

Åkesson kräver svar av Kinberg Batra Senaste nytt om flyktingkrisen

Åkesson kräver svar av Kinberg Batra - SD-ledaren Jimmie Åkesson kräver svar av Moderatledaren - väljer hon S eller SD? - När ger Anna Kinberg Batra besked om hon tänker ta stöd av Stefan Löfven eller Jimmie Åkesson efter nästa val? undrar han.

- Den frågan måste Anna Kinberg Batra svara på, i god tid före valet. Inte minst moderata väjare förtjänar att veta om hon tänker ta stöd av socialdemokratin eller den Sverigevänliga rörelsen, säger Åkesson i sitt tal på partiets kommun- och landstingskonferens i Västerås.

Han verkar inte ta Moderatledarens ord om att hon inte avser att samarbeta med Åkesson på allvar. Han säger att de båda blocken visserligen kan fortsätta att låtsas som att de kan bilda en regering med majoritet utan att behöva bry sig om SD, men den matematiken kommer inte att gå ihop. Dessutom är de borgerliga splittrade om migrationspolitiken.

- Då måste man söka stöd antingen från det andra blocket eller från det här partiet som inte finns, men ändå tar mer och mer plats, säger Åkesson och syftar på sitt eget parti.

Han säger, till de cirka 700 kommun- landstingspolitikerna, att det är hög tid att förbereda sig för nästa val för att styra i en majoritet med andra eller vara tungan på vågen.

Han lyfter Gävle som exempel där SD givit allianspartierna ett aktivt stöd så att de kunde avsätta de rödgröna. Nu är det dags att kräva inflytande för det och få de borgerliga att förstå att det kostar, de kan inte låtsas som ingenting har hänt.

- Ska vi kunna fortsätta ge aktivt stöd måste vi få göra avtryck i budgeten, till exempel, säger Åkesson som tidigare förklarat att SD inte är några "mähän".

Han säger att det är uppenbart att SD fått de andra partierna att styra om asylinvandringen, men gränsen är inte stängd. Nu måste nästa strid stå om anhöriginvandring.

- Snälla Stefan Löfven och Anna Kinberg Batra, lyssna på oss i tid den här gången. Gör något nu när det fortfarande finns tid.

Källa - 2016-10-29 11:19

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Ensamkommande gymnasiestudier
 2. Kirsebergsfängelset mkb
 3. Om det blir nyval
 4. Piska som i usa
 5. Efter gripandet på arlanda tvo men häktat
 6. Björklund flossar
 7. Kuratorn mobulbostäder MKB
 8. Poeten mot fascismen
 9. Angela merkels efterträdare
 10. Bilda regering efter valet

Om flyktingkrisen

Den stora flyktingkrisen i EU där över 300.000 personer har flytt över medelhavet från krig i sina hemländer.
Twitter Facebook Google+