Åkesson varnar Moderatledaren

Senaste nyheterna om flyktingkrisen

Åkesson varnar Moderatledaren Senaste nytt om flyktingkrisen

Åkesson varnar Moderatledaren - Åkesson kom med varningen i sitt tal på Sverigedemokraternas landsdagar i Norrköping. Han ägnade en stor del av talet åt den nye Moderatledaren Ulf Kristersson. SD-ledaren ifrågasatte Moderaternas skärpning av sin migrationspolitik och hävdade att den bara leder till en återgång till politiken som gällde före flyktingkrisen 2015.

- Tror du, Ulf Kristersson, att om vi bara återgår till hur det såg ut före den allra mest extrema flyktingströmmen för två år sedan, så blir allt frid och fröjd, sade Åkesson.

- Kom ner på jorden!

Åkesson kallade M:s omsvägning i migrationspolitiken för "ihålig retorik" och uppgav att SD:s uppgift är att se till att göra verkstad av allt prat.

SD-ledaren anklagade också Moderaterna för att vara "helt skamlös" när de påstår att de länge velat göra något åt tiggeriet.

Kristersson tycks ha stängt dörren för samarbete med SD efter valet. Men om Alliansen blir mindre än de rödgröna krävs sannolikt stöd från SD för att Kristersson ska bli statsminister.

- Just nu tycks Moderaternas analys vara att vi efter valet kommer att ge dem stöd, oavsett hur de förhåller sig till oss och oavsett vilken politik de ska föra, sade Åkesson.

Han varnade Kristersson för att inte känna sig alltför säker.

- Jag känner, åtminstone för egen del, att jag har betydligt mer gemensamt med Stefan Löfven än en nyliberal Annie Lööf, sade Åkesson.

SD-ledaren uppgav att han inte vill se Centern få inflytande över migrationspolitiken. Enligt honom skulle Kristerssons "iver att regera med de strikt liberala partierna" kunna leda till att SD drivs i en helt annan riktning.

Åkesson underströk att hans ansvar är att företräda sina väljare och få största genomslag för sitt eget partis politik.

- Vi har ingen lojalitet gentemot några andra partier.

Samtidigt lovade Åkesson att om Moderaterna är redo att förhandla om en överenskommelse så kommer SD att vara lojala mot den överenskommelsen.

Åkesson uppgav att han inte blir klok på vad Moderaterna egentligen vill och varför M-ledaren, enligt honom, är så rädd att möta honom i en debatt.

- Varför har du tackat nej? Vad är det du har att dölja? undrade Åkesson.

Strax före talet omvaldes Jimmie Åkesson till partiledare för Sverigedemokraterna för ytterligare två år.

Han är sedan tidigare den av riksdagspartiernas partiledare som har suttit längst på sin post. Första gången han valdes var 2005.

- Vi har gått från att vara en liten utskälld gruppering på den så kallade "yttersta högerkanten" till att vara ett stort politiskt parti, en verklig folkrörelse, sade han i talet och tillade att "vi håller på att vinna".

Källa - 2017-11-25 11:02

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Ensamkommande gymnasiestudier
 2. Om det blir nyval
 3. Piska som i usa
 4. Efter gripandet på arlanda tvo men häktat
 5. Björklund flossar
 6. Kuratorn mobulbostäder MKB
 7. Angela merkels efterträdare
 8. Bilda regering efter valet
 9. Flyktingkaravanen
 10. Fabian fjälling

Om flyktingkrisen

Den stora flyktingkrisen i EU där över 300.000 personer har flytt över medelhavet från krig i sina hemländer.
Twitter Facebook Google+