Annie Lööfs pik till Stefan Löfven

Senaste nyheterna om flyktingkrisen

Annie Lööfs pik till Stefan Löfven Senaste nytt om flyktingkrisen

Annie Lööfs pik till Stefan Löfven - Det hettade till direkt i partiledardebatten när Annie Lööf förlöjligade regeringens jobbpolitik.

- Det är fler som har varit i rymden än som har fått ett trainee-jobb, sa Centerpartiets ledare med adress statsminister Stefan Löfven.

Splittringen i fråga om id-kontroller i Malmö-regionen blev också tydlig mellan partierna.

Debatten i Agenda började med en duell mellan Anna Kinberg Batra och Stefan Löfven om jobben, eller rättare sagt arbetslösheten.

- Kvar utanför arbetsmarknaden står människor och tappar hoppet. Det blir farligt för Sverige, menade Moderaternas partiledare.

- Man ska kunna leva på sin lön, därför ställer jag inte upp på sänkta löner, sa Stefan Löfven som fick mothugg i studion när han fortsatte att hävda att arbetslösheten minskar - trots att den statistik från Arbetsförmedlingen som blev känd under veckan visade att antalet inskrivna vid Arbetsförmedlingen ökar för första gången sedan 2013.


"Är det bra eller dåligt?"

Såväl Liberalernas Jan Björklund som Annie Lööf, C, försökte ta poäng på att "arbetslösheten ökar" även om ökningen har förklarats med att så många fler är inskrivna i dag jämfört med förra året.

- Vi har 200 000 fler människor i jobb, sa Stefan Löfven och riktade sig mot Jan Björklund.

- Vi har 20 000 fler anställda i skolan mot när du var minister. Är det bra eller dåligt?

Framförallt blev det en ivrig diskussion om id-kontrollerna i Öresundsregionen som avskaffades nyligen efter hård kritik från pendlare i regionen. Samtidigt som gränskontrollerna förstärktes.

Stefan Löfven försvarade beslutet.

- Det måste vara ordning och reda flyktingpolitiken, vi har gjort vad som krävs och kommer att fortsätta göra det. Kontrollerna kommer att vara kvar på färjorna mellan Tyskland och Sverige, sa Löfven.


Oansvarigt, enligt Åkesson

Jimmie Åkesson, Sverigedemokraternas ledare, kallade beslutet oansvarigt.

- Jag förstår att det är jobbigt om man pendlar på dalig basis, men ställt i relation till de problem vi hade innan id-kontrollerna och de problem vi kommer att få om vi inte håller våra gränser. Den här extra kvarten som det bli för pendlarna är något som vi får leva med.

- Det var bra, säger Annie Lööf.

- Det är avgörande för näringslivet i Skåne att kunna ha ett utbyte mellan Malmö och Köpenhamn. Men långsiktigt måste vi återgå till den passfrihet vi har haft i Norden sedan 50-talet.

Källa - 2017-05-14 20:57

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Ensamkommande gymnasiestudier
 2. Om det blir nyval
 3. Piska som i usa
 4. Efter gripandet på arlanda tvo men häktat
 5. Björklund flossar
 6. Kuratorn mobulbostäder MKB
 7. Poeten mot fascismen
 8. Angela merkels efterträdare
 9. Bilda regering efter valet
 10. Flyktingkaravanen

Om flyktingkrisen

Den stora flyktingkrisen i EU där över 300.000 personer har flytt över medelhavet från krig i sina hemländer.
Twitter Facebook Google+