Arlövsrevyn älskar genren men saknar bett

Senaste nyheterna om flyktingkrisen

Arlövsrevyn älskar genren men saknar bett Senaste nytt om flyktingkrisen

Arlövsrevyn älskar genren men saknar bett - Jag sätter mig i stolsraden och funderar över vad som går att skämta om från 2016. Året som främst lär bli ihågkommet för nattsvart terrorism, flyktingkatastrof och krig.

Arlövsrevygänget löser det genom att snabbt navigera ut på ganska tidlöst vatten. I första akten avhandlas för all del både USA-val och Pisa-resultat, men trollkarlen John Houdi får stor plats med sina korttricks.

Arlövsrevyn är något så otidsenligt som en klassisk nummerrevy där sketcher avlöses av sångnummer, politikerparodier varvas med glitter och paljetter. En överlevare från en tid när folk såg samma program på tv och läste papperstidningar.

Det kan ses som en kulturgärning bara att bevara formen, men att Arlövsrevyn lyckas dra fulla hus helg efter helg beror inte på att människor är sentimentala utan på att de faktiskt förväntar sig att bli underhållna.

Och det blir de. Arlövsrevyensemblen kan sin sak. Det skrattas så att tårarna rinner nerför kinderna i stolsraderna.

Ändå är det en ganska snäll föreställning, i alla fall första akten, kanske just beroende på bristen på revymaterial under året som gått. Tack och lov finns alltid politiker och fackpampar som klantat sig. Mona Sahlin och Stefan Löfven får några nålstick. Men satir som biter till blir det inte.

Högt och lågt blandas. Fishumor, dåliga ordvitsar och under bältet-skämt, varvas utan att blinka med mer varietéaktiga sångnummer som inte drar ner skrattsalvor men som är snygga och där sångerskorna Jennie Rosengren och Sofie Lindberg får briljera.

Ibland rör man sig i tassemarkerna kring det plumpa, men formen är räddningen, precis när man börjar skruva på sig i stolen avlöser nästa nummer.

På klassiskt revyvis har kända låtar fått nya texter. Här hade jag själv önskat en mer uppdaterad repertoar. Jag förstår blinkningen åt den dominerande lite äldre publiken, men när gamla seriemagasinhjältar dyker upp och sjunger om att man ska lägga undan sina Ipads blir det väl mycket "det var bättre förr". I Arlövsrevyns Spotifylista som avslutar första akten sträcker sig hitsen inte längre fram än till några år gamla Melodifestivallåtar. Men själva showen är rolig och parodierna av bland andra Lisa Ekdahl och Caroline af Ugglas träffsäkra.

Andra aktens årskavalkad är mycket mer alert. Postnord, Panamaskandalen, och påvebesöket avhandlas piggt.

Allt en sådan här kväll är inte kul men hela föreställningen andas frejdighet, kärlek till genren, till publiken. Revynestorn och producenten Kent Nilsson står för den lokala färgen. Anders Aldgård som både bjuder på sig själv från scenen och som regisserat håller uppe tempot och variationen är välavvägd. Jennie Rosengren och Sofie Lindberg är fullfjädrade revyprimadonnor. John Houdi får på slutet blomma ut. Christian Åkesson kommer från en yngre version av buskishumor i bland annat tv-programmet Partaj. Den här på pappret udda ensemblen funkar fint ihop och smittar med sin charm och spelglädje.

Kostymerna är som vanligt en stor del av showen. Det är flärd och glitter, överdrivna behag och bilringar intryckta i tajts och klänning. En stor eloge går till musikerna under kapellmästaren Peter Berglunds ledning. Rockrefrängen som avslutar första akten "Hela Arlöv rockar", är i sin orimlighet rolig, men att folk fortsätter vallfärda till Arlövs teater för att se revy förefaller helt rimligt.

Källa - 2017-01-06 14:37

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Ensamkommande gymnasiestudier
 2. Om det blir nyval
 3. Piska som i usa
 4. Efter gripandet på arlanda tvo men häktat
 5. Björklund flossar
 6. Kuratorn mobulbostäder MKB
 7. Poeten mot fascismen
 8. Angela merkels efterträdare
 9. Bilda regering efter valet
 10. Flyktingkaravanen

Om flyktingkrisen

Den stora flyktingkrisen i EU där över 300.000 personer har flytt över medelhavet från krig i sina hemländer.
Twitter Facebook Google+