Australien stänger flyktingläger

Senaste nyheterna om flyktingkrisen

Australien stänger flyktingläger Senaste nytt om flyktingkrisen

Australien stänger flyktingläger - Lägret finansieras av Australien, som sedan 2013 inte tar emot några båtflyktingar i landet. Asylsökande och andra migranter skeppas i stället till Manus, som tillhör Papua Nya Guinea, eller till öriket Nauru.

Något stängningsdatum finns fortfarande inte och Australien kommer inte att låta några av personerna i lägret komma in i landet.

"Det har länge varit den här regeringens ståndpunkt att jobba tillsammans med Papua Nya Guinea för att stänga Manus och stödja de här människorna när de integreras in i Papua Nya Guinea eller återvänder till sina hemländer", säger Australiens migrationsminister Peter Dutton i en kommuniké.

Stängningen välkomnas av människorättsgrupper, men i Papua Nya Guinea finns ett missnöje med att flyktingar ska bosätta sig i landet och attacker på asylsökande har anmälts.

Uttalandet om stängningen kom strax efter en tidning publicerat läckta dokument som beskriver 2 000 fall av sexuella övergrepp, misshandel och självskadebeteende som ska ha ägt rum i det australiska lägret på Nauru.

Källa - 2016-08-17 10:30

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Ensamkommande gymnasiestudier
 2. Om det blir nyval
 3. Piska som i usa
 4. Efter gripandet på arlanda tvo men häktat
 5. Björklund flossar
 6. Kuratorn mobulbostäder MKB
 7. Poeten mot fascismen
 8. Angela merkels efterträdare
 9. Bilda regering efter valet
 10. Flyktingkaravanen

Om flyktingkrisen

Den stora flyktingkrisen i EU där över 300.000 personer har flytt över medelhavet från krig i sina hemländer.
Twitter Facebook Google+