Bangladesh En miljon rohingyer i läger

Senaste nyheterna om flyktingkrisen

Bangladesh En miljon rohingyer i läger Senaste nytt om flyktingkrisen

Bangladesh En miljon rohingyer i läger - Bangladeshiska armén har börjat biometrisk registrering av flyktingarna i jättelägren vid gränsen mot Burma. Sedan oroligheterna i delstaten Rakhine i Burma eskalerade i augusti förra året har hundratusentals flytt sina hem, på flykt från arméns och säkerhetsstyrkornas våld.

- Hittills har vi registrerat 1 004 742 rohingyer. De har fått ett biometriskt registreringskort, säger brigadgeneralen Saidur Rahman, som leder registreringsprojektet, och tillägger att tusentals fortfarande väntar på att registreras.

Siffrorna är högre än FN:s uppskattning om att 962 000 rohingyer bor i området, varav 655 000 flytt sedan den 25 augusti.

Bangladesh och Burma uppger att man är överens om att flyktingarna ska återvända inom en tvåårsperiod. Återvändandet är kontroversiellt, eftersom många inte vill flytta tillbaka.

- Med våldtäkter, dödande och tortyr fortfarande färskt i minnet hos rohyngiska flyktingar, så är planerna på deras återvändande till Burma alarmerande förtida, säger James Gomez vid människorättsorganisationen Amnesty International.

Källa - 2018-01-17 09:03

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Ensamkommande gymnasiestudier
 2. Om det blir nyval
 3. Piska som i usa
 4. Efter gripandet på arlanda tvo men häktat
 5. Björklund flossar
 6. Kuratorn mobulbostäder MKB
 7. Poeten mot fascismen
 8. Angela merkels efterträdare
 9. Bilda regering efter valet
 10. Flyktingkaravanen

Om flyktingkrisen

Den stora flyktingkrisen i EU där över 300.000 personer har flytt över medelhavet från krig i sina hemländer.
Twitter Facebook Google+