Bert Karlssons ilska efter anklagelsen

Senaste nyheterna om flyktingkrisen

Bert Karlssons ilska efter anklagelsen Senaste nytt om flyktingkrisen

Bert Karlssons ilska efter anklagelsen - Privata bolag tjänar miljarder på flyktingboenden - men använder pengarna för att rusta upp andra verksamheter. Det visar en kartläggning som civilminister Ardalan Shekarabis stab har genomfört, och som Aftonbladet tagit del av.

Bland annat pekas Bert Karlssons bolag, Jokarjo, ut.

- Det finns vinstmarginaler i delar av de här verksamheterna som är helt bisarra, säger Ardalan Shekarabi.

Bert Karlsson är starkt kritisk mot kartläggningen, och bjöd in civilministern till Skara för ett möte mellan fyra ögon. Något som Shekarabi tackade ja till.

Civilminister Ardalan Shekarabis stab har genomfört en kartläggning som visar att majoriteten av bolagen på flyktingmarknaden gör enorma vinster. Det skriver Aftonbladet. .

En trend som utredarna kan se är att stora koncerner på marknaden använder skattemedel från flyktingverksamheten för att i stället täcka andra kostnader i koncernen. Det ska bland annat ske hos Bert Karlssons bolag Jokarjo.

"För Jokarjo tycks koncernbidrag ha använts för att täcka ett underskott i ett lekland/äventyrsgolfbana som drivs av ett av dotterbolagen. " skriver man bland annat i utredningen, enligt Aftonbladet.

Men det är något som Bert Karlsson ställer sig helt frågande inför:

- Jag har inte ägt något lekland på många år. Och hursomhelst kan man inte räkna så. Jag sålde till exempel aktier i Kopparbergs och tjänade massa pengar, och det ligger också i samma bolag. Det är en enkel grej att komma fram till att någon tjänar för mycket pengar, men man blandar ihop äpplen och päron.

"Det finns oseriösa aktörer"

Bert Karlsson är starkt kritisk till kartläggningen, och valde därför att bjuda in civilministern till Skara för att ge sin syn på saken och för att diskutera de problem som han ändå menar finns.

- Det finns helt klart oseriösa aktörer inom branschen, som fifflar med boksluten.

Och Shekarabi nappade på Karlssons inbjudan.

- Jag var förbi hans asylboende utanför Skara. Jag tror i grund och botten på den här typen av samtal. Man måste diskutera även med sina meningsmotståndare, säger civilministern.

Överens om striktare regelverk

Enligt Ardalan Shekarabi finns det två huvudsakliga problem med många av de privata asylboendena - att kostnaderna är höga och att resurserna inte används till det de är avsedda för.

- Det finns vinstmarginaler i delar av de här verksamheterna som är helt bisarra. Folk får göra vad de vill med privata medel, men här handlar det om skattebetalarnas pengar, säger ministern.

Enligt Shekarabi är lösningen bland annat tydligare regler och förändrad lagstiftning, något som Bert Karlsson också efterlyser.

- Öka kontrollen, det är det enda som hjälper. Och se till att de som fuskar blir utpekade som fuskare. Politikerna måste lämna sina skrivbord i Stockholm också och ge sig ut i verkligheten. Shekarabi är den första rikspolitiker som besökt mig på fyra år.

Källa - 2016-10-04 17:13

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Ensamkommande gymnasiestudier
 2. Om det blir nyval
 3. Piska som i usa
 4. Efter gripandet på arlanda tvo men häktat
 5. Björklund flossar
 6. Kuratorn mobulbostäder MKB
 7. Poeten mot fascismen
 8. Angela merkels efterträdare
 9. Bilda regering efter valet
 10. Flyktingkaravanen

Om flyktingkrisen

Den stora flyktingkrisen i EU där över 300.000 personer har flytt över medelhavet från krig i sina hemländer.
Twitter Facebook Google+