Bert Karsson vittne i miljonrättegång

Senaste nyheterna om flyktingkrisen

Bert Karsson vittne i miljonrättegång Senaste nytt om flyktingkrisen

Bert Karsson vittne i miljonrättegång - Bert Karlsson vittnade på tisdagsförmiddagen i en miljonrättegång i Karlstad.

Rättegången gäller en tvist mellan Migrationsverket och fastighetsbolaget Merx - som vill hyra ut lokaler till Bert Karlssons bolag Jokarjo.

- Värdet på kontraktet ligger fullt ut i 50-miljonersklassen, säger advokat Jonas Nilsson, ombud för Merx.

- För mig så handlar det nog om runt 20 miljoner, säger Bert Karlsson.

Merx fastigheter i Göteborg äger en fastighet i Kristinehamn som de vill hyra ut till Bert Karlssons bolag Jokarjo, som driver boenden för asylsökande. Men Migrationsverket som hittills hyrt anläggningen har vägrat flytta ut.

Bråket mellan Merx och Migrationsverket har gått till domstol och under veckan pågår rättegången i Karlstad tingsrätt. Dit kallades Bert Karlsson som vittne.

- Bert Karlsson bekräftade i sitt vittnesmål under tisdagsförmiddagen att Jokarjo och Merx var överens om en förhyrning av anläggningen. En förhyrning som inte kunde påbörjas på grund av att Migrationsverket satt kvar i anläggningen och inte flyttade ut enligt den avtalade uppsägningstiden, säger Jonas Nilsson, advokat och ombud för Merx.

Orsakade rabalder

Enligt NWT så ställde Bert Karlsson till med rabalder i rättssalen under tisdagen. Han ställde motfrågor i stället för att svara på frågorna från Migrationsverkets ombud och anklagade myndigheten för ett flertal övertramp.

- Migrationsverket ljuger ju och säger att de har placerat sängarna där och då gäller ju hyreslagen, den hänvisade de till och sa att de inte behövde flytta ut. Sådana upphandlingar har de själva avvikit ifrån. De motsäger sig själva i all ända, säger Bert Karlsson till GT efter att han vittnat i rätten.

Tvisten handlar i det stora om ett kontrakt på en verksamhet som skulle dra in mångmiljonbelopp.

- Värdet ligger fullt ut i 50-miljonersklassen, konstaterar Merx-advokaten Jonas Nilsson.

Och enligt Bert Karlsson så är det tiotals miljoner som står på spel även för honom.

- För mig så handlar det nog om runt 20 miljoner. Men jag har krav på Migrationsverket på totalt 60-70 miljoner från andra ärenden också, säger han.

Oense om möblerna

Efter att Bert Karlsson och fastighetsbolaget kommit överens om avtalet sades Migrationsverket upp som hyresgäst.

- De hävdar att de fått besittningsskydd och därför inte var skyldiga att flytta enligt uppsägningstiden på tre månader. En bostadshyresgäst har normalt besittningsskydd men i det här fallet gällde det en förhyrning eller upplåtelse av möblerade rum, förklarar Jonas Nilsson.

Merx menar att i och med att det gällde möblerade rum så har inte Migrationsverket någon besittningsrätt. Migrationsverket å sin sida hävdar att man aldrig avtalat att rummen skulle vara möblerade.

- Vi anser att vi hyrt ut möblerat. Vi hade ställt dit nya möbler och det har vi full bevisning för enligt min uppfattning, säger Jonas Nilsson.

Därför kallades Karlsson

En annan fråga i målet är alltså om Jokarjo och Merx var överens om att Jokarjo skulle hyra lokalerna och det var därför Bert Karlsson kallats som vittne.

- Den frågan är också viktig för utgången i målet. Det är så vi går miste om hyresintäkter som skulle kommit från Jokarjo, konstaterar Jonas Nilsson.

Migrationsverket avböjer att kommentera tvisten med hänvisning till att det är en pågående process.

Senaste nytt från Västsverige i GT:s mobilapp. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Källa - 2017-05-10 11:01

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Ensamkommande gymnasiestudier
 2. Om det blir nyval
 3. Piska som i usa
 4. Efter gripandet på arlanda tvo men häktat
 5. Björklund flossar
 6. Kuratorn mobulbostäder MKB
 7. Poeten mot fascismen
 8. Angela merkels efterträdare
 9. Bilda regering efter valet
 10. Flyktingkaravanen

Om flyktingkrisen

Den stora flyktingkrisen i EU där över 300.000 personer har flytt över medelhavet från krig i sina hemländer.
Twitter Facebook Google+