Böckerna du inte får missa från 2017 Min fru skrev den

Senaste nyheterna om flyktingkrisen

Böckerna du inte får missa från 2017 Min fru skrev den Senaste nytt om flyktingkrisen

Böckerna du inte får missa från 2017 Min fru skrev den - "Missa inte min hustrus bok. " Fem högaktuella författare och en känd översättare ger i samband med SvD:s Bokens dag 2017 tips om vilket av årets litterära verk du inte får missa.

Jens Lapidus: "Jag tycker mycket om Kjell Westös nya bok ’Den svavelgula himlen’. Det är en väldigt fin stadsskildring, en Helsingforsskildring.

Det är fascinerande med den här typen av familjekrönikor. Han fångar läsaren i en och samma familjs öden utan att göra några stora åthävor av det. Det är en väldigt skickligt genomförd bok som griper tag hela vägen. "

Dick Harrison: "Jag levde med den här boken - ’Nordisk mytologi’ av Katarina Harrison Lindbergh - i ett år och jag tycker om den, den är bra. Sen är jag förstås hemmapatriot eftersom den skrivits av min hustru.

Boken tar mytologin på allvar. Historier som aldrig var uppfattade som kultiska eller religiösa utan mer som bra historier får bli bra historier. Tors strid mot jättarna var till exempel underhållning, entertainment, redan på medeltiden och det får den bli i boken också.

Det som verkligen var religion sorteras däremot fram så man får en mycket mer levande och realistisk bild av hur våra förfäder tänkte, tyckte, trodde och roade sig. "

Yukiko Duke: "Egentligen vill jag framhålla två verk som talar med varandra. Hakan Gündays bok ’Mer’ som handlar om en pojke som blir flyktingsmugglare i Turkiet och hur det bryter ned honom som människa.

Mohsin Hamids bok ’Exit Väst’ som också handlar om flyktingkrisen. Men till skillnad mot Hakan Gündays bok ger den en hoppfull bild om en möjlig framkomlig väg för oss i världen.

Det är två olika sätt att närma sig samma problem. "

Isabelle Ståhl: "Jag väljer Klas Östergrens ’I en skog av sumak’. Det är en jättebra bok som är både väldigt välskriven och stämningsfull. "

Lars Lerin: "Ernst Brunners ’Darra’ kan jag rekommendera. Den handlar om Emanuel Swedenborg (vetenskapsman, bibeltolkare och teosof, reds anm).

Jag är så fascinerad av den här galenskapen. Av det vetenskapliga och av det andliga vansinnet med hans grubblerier och ensamma liv. Det är över huvud taget intressant att följa.

Jag har hört ’Darra’ som ljudbok med Reine Brynolfsson. Han läser så bra, det är faktiskt halva upplevelsen att det är en bra inläsare. "

Sigrid Combüchen: "Mikael Niemis ’Koka björn’ befattar sig med en tid och en miljö som intresserar mig. Sen har han ett fantastiskt språk.

Han har ett direkt tilltal och man hör genast att det är han, att det är hans röst. Jag har alltid varit svag för honom. "

Källa - 2017-11-13 22:00

  Mest läst:
 1. Ensamkommande gymnasiestudier
 2. Om det blir nyval
 3. Bilda regering efter valet
 4. Fabian fjälling
 5. Ibrahim Nasrulleyev
 6. Nya lagar 2017
 7. Förbjud religiösa friskolan
 8. Peter springare
 9. Leif ivan karlsson morfar
 10. Matleveranser hem loc:SE

Om flyktingkrisen

Den stora flyktingkrisen i EU där över 300.000 personer har flytt över medelhavet från krig i sina hemländer.
Twitter Facebook Google+