Cecilia Blomberg ny praktikant på SvD Ledare

Senaste nyheterna om flyktingkrisen

Cecilia Blomberg ny praktikant på SvD Ledare Senaste nytt om flyktingkrisen

Cecilia Blomberg ny praktikant på SvD Ledare - Från och med denna vecka och några veckor framåt har vi glädjen att gästas av Cecilia Blomberg som gör sin slutpraktik från Svenska Nyhetsbyråns skribentskola. Varmt välkommen!

Det här är en text från SvD Ledare. Ledarredaktionen är partipolitiskt oavhängig med beteckningen obunden moderat.

- Stort tack! Det känns verkligen roligt att få skriva för SvD. Och hedrande inte minst!

Berätta om dig själv, vem är du?

- Jag är utbildad civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm och kommer närmast från Barometern i Kalmar och Borås Tidning där jag praktiserat som ledarskribent efter att ha gått Svenska Nyhetsbyråns skribentskola. Jag har ett stort samhällsintresse och har försökt att bredda mitt perspektiv genom att arbeta för en rad olika arbetsgivare såsom Försvarsmakten, Utrikesdepartementet, FN och olika start ups i näringslivet. De senaste åren har jag jobbat som politisk tjänsteman för Moderaterna i riksdagen, i Europaparlamentet och i Stockholms stad.  

Vad gjorde du hos Försvarsmakten?

- Bland annat har jag gjort värnplikten som tolk och förhörsledare i ryska vid Försvarets Tolkskola i Uppsala, en utbildning som jag varmt kan rekommendera till alla unga som har ett intresse för språk.

Vilka insikter tog du med dig därifrån?

- Att man klarar mer än man tror, om man bara är beredd att kämpa. Med ryskan fick jag också den språkliga nyckeln till Öst, vilket gjort att jag har kunnat resa bortom de vanliga turiststråken och odla mitt intresse för Ryssland, Östeuropa och Centralasien.  

Vad lockar med SvD? 

- SvD:s ledarsida vilar på en stabil borgerlig grund med fakta och sunt förnuft som ledstjärnor, opåverkad av temporära trender i opinionen. Oavsett åt vilket håll de politiska vindarna för tillfället blåser håller SvD:s ledarredaktion en tydlig kurs. Att få skriva för en stor läsekrets som är van vid ledare av mycket hög kvalitet är därutöver en god sporre att ständigt försöka bli en bättre skribent.

Vad hoppas du uppnå under din tid på SvD?

- Jag vill bidra till ett mer öppet debattklimat. Samtal och diskussioner kan föras utan att tonläget blir hårt eller uppskruvat. Inte minst är det viktigt inför den kommande valrörelsen. Att därtill få inblick i hur SvD:s ledarsida utformas och få ta del av de resonemang och avvägningar som ligger bakom, samt att få utvecklas med hjälp av landets vassaste ledarskribenter, är en fantastisk förmån.  

Vilka frågor eller områden intresserar dig särskilt?

- Jag har tidigare arbetat med socialpolitik och flyktingmottagande på kommunal nivå, och de senaste åren har visat att Sverige behöver en balans i migrationspolitiken för att integrationen ska fungera. Inför valet är det särskilt viktigt att väljarna får en god och rättvisande bild av de samhällsproblem vi står inför, utan försköningar eller svartmålningar. En ärlig och aktiv granskning av politiska förslag och utspel samt en saklig debatt är något som jag vill bidra till så gott jag kan.

Till sist, bjud på någon kuriosa om dig själv! 

- Jag är bokmal, djurvän och sci fi-nörd, och tycker mycket om att spela piano och att åka skidor. Gärna off-pist i nysnö.

Vd, chefredaktör och ansvarig utgivare: Fredric Karén

Politisk chefredaktör: Tove Lifvendahl

Redaktionschef och stf ansvarig utgivare: Maria Rimpi

Chef SvD Nyheter: Maria Sundén Jelmini

Chef SvD Näringsliv: Daniel Kederstedt

Chef SvD Kultur: Lisa Irenius

Postadress Svenska Dagbladet, 105 17 Stockholm

Besök Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm

Organisationsnummer 902004-3619

Telefon Kundväxel +46 8 618 02 20

Telefon Växel +46 8 13 50 00

Källa - 2018-04-24 07:37

  Mest läst:
 1. Ensamkommande gymnasiestudier
 2. Om det blir nyval
 3. Piska som i usa
 4. Efter gripandet på arlanda tvo men häktat
 5. Björklund flossar
 6. Kuratorn mobulbostäder MKB
 7. Poeten mot fascismen
 8. Angela merkels efterträdare
 9. Bilda regering efter valet
 10. Flyktingkaravanen

Om flyktingkrisen

Den stora flyktingkrisen i EU där över 300.000 personer har flytt över medelhavet från krig i sina hemländer.
Twitter Facebook Google+