Conway i blåsväder efter nytt uttalande

Senaste nyheterna om flyktingkrisen

Conway i blåsväder efter nytt uttalande Senaste nytt om flyktingkrisen

Conway i blåsväder efter nytt uttalande - Kellyanne Conway blev omtalad världen över då hon för två veckor sedan lanserade begreppet "alternativa fakta".

Trumps rådgivare uppmärksammas nu återigen för att ha försvarat Trupms inreseförbud med ett terrordåd som aldrig inträffat.

En av Donald Trumps närmaste rådgivare Kellyanne Conway hamnade för två veckor sedan i hetluften. Hon försvarade då ett minst sagt tveksamt påstående om hur välbesökt Trumps installation i Vita huset var genom att kallas påståendet för "alternativ fakta".

Och Kellyanne Conway var inte sen med att försvara presidenten ännu en gång. Under en intervju med tv-kanalen MSNBC refererade Conway till två irakiska flyktingar som hon menade var hjärnorna bakom "Bowling Green massakern".

- De flesta har inte hört talas om det eftersom det var få som omfattades, säger Kellyanne Conway enligt The Washington Post.


Terrordåd inträffade aldrig

Att det var få människor som kände till terrorattacken beror enligt The Washington Post att den aldrig har inträffat.

Vad Conway tros ha syftat på ska vara två irakiska flyktingar som 2011 greps i Bowling Green, Kentucky. Precis som tidningen Resumé skriver så ska irakierna ha blivit gripna när de försökt att skicka pengar och vapen till al-Qaida. Syftet ska ha varit att döda amerikanska soldater. Den ena irakiern dömdes till livstid och den andra till 40 år fängelse.

Ingen amerikan ska mellan 1975 till 2015 ha blivit dödad i något terrorattentat som utförts av personer från de sju länderna som omfattas av inreseförbudet. Detta skriver Dagens Nyheter.


Hånas på sociala medier

Kellyanne Conway fortsatte sedan intervjun med att hävda att Trumps flyktingpolitik liknar vad Barack Obama beslutade 2011. Ett beslut om att under sex månader inte utfärda visum till människor från Irak.

Men så var aldrig fallet enligt The Washington Post. Det ska inte ha funnits någon punkt om att förbjuda visum till irakier. Däremot infördes mer omfattande bakgrundskontroller av irakiska flyktingar efter att man grep de två flyktingarna i Bowling Green, Kentucky 2011.

Efter intervjun har Conway hånats på flera sociala medier så som Twitter.

Källa - 2017-02-03 15:16

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Ensamkommande gymnasiestudier
 2. Kirsebergsfängelset mkb
 3. Om det blir nyval
 4. Piska som i usa
 5. Efter gripandet på arlanda tvo men häktat
 6. Björklund flossar
 7. Kuratorn mobulbostäder MKB
 8. Poeten mot fascismen
 9. Angela merkels efterträdare
 10. Bilda regering efter valet

Om flyktingkrisen

Den stora flyktingkrisen i EU där över 300.000 personer har flytt över medelhavet från krig i sina hemländer.
Twitter Facebook Google+