Dansk minister kan placera flyktingar på öde ö

Senaste nyheterna om flyktingkrisen

Dansk minister kan placera flyktingar på öde ö Senaste nytt om flyktingkrisen

Dansk minister kan placera flyktingar på öde ö - Dansk Folkeparti har länge argumenterat för att personer som nekats asyl och ska utvisas från Danmark kan placeras på någon av landets 300 obebodda öar. Utlännings- och integrationsminister Inger Støjberg (borgerliga Venstre) ställer sig inte avvisande till förslaget.

I ett mejlsvar till tidningen Berlingske säger hon att hon alltid är redo att titta närmare på goda idéer om hur kontrollen av dem som ska utvisas kan förbättras och att detta även gäller förslag från Dansk Folkeparti, som är ett stödparti till den danska regeringen. Men hon ser vissa praktiska utmaningar.

Verkställandet av utvisningar görs ofta snabbt och då kan placeringen på en öde ö försvåra, resonerar hon. Det kan också bli dyrt och eftersom en sådan boendelösning har karaktär av frihetsberövande kan det även bli problem i förhållande till konventionen om mänskliga rättigheter, resonerar hon.

I september fanns 921 personer i Danmark som fått avslag på asylansökan och väntade på utvisning. I nästan av hälften av fallen bedömdes utvisning som omöjlig att genomföra.

Dansk Folkeparti anser att lösningen med en öde ö inte skulle behöva bli så dyr.

- Kanske kan vi finna en ö där det redan finns viss bebyggelse. Men annars kan det ju handla om allt från containerbostäder till tältläger, säger partiföreträdaren Martin Henriksen.

Källa - 2017-12-07 10:05

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Ensamkommande gymnasiestudier
 2. Fabian fjälling
 3. Ibrahim Nasrulleyev
 4. Nya lagar 2017
 5. Matilda Brinck-Larsen, tränare för Sandarnas BK,
 6. Förbjud religiösa friskolan
 7. Peter springare
 8. Leif ivan karlsson morfar
 9. Matleveranser hem loc:SE
 10. Migrationsverket internrevision

Om flyktingkrisen

Den stora flyktingkrisen i EU där över 300.000 personer har flytt över medelhavet från krig i sina hemländer.
Twitter Facebook Google+