Danska S kräver utlänningstak i stadsdelar

Senaste nyheterna om flyktingkrisen

Danska S kräver utlänningstak i stadsdelar Senaste nytt om flyktingkrisen

Danska S kräver utlänningstak i stadsdelar - Socialdemokraterna i Danmark vill reglera hur många invandrare från icke-västliga länder som får bo i vissa stadsdelar. Förslaget är det senaste invandringspolitiska utspelet på kort tid.

Är du född i Syrien och hittar en lägenhet i en invandrartät förort till Köpenhamn? Det vil ikke ske - om fler politiska partier i Danmark ställer sig bakom Socialdemokraternas nya förslag.

Socialdemokraterna, som befinner sig i opposition, tycker att lägenheter hellre ska stå tomma än att de ges till en för hög andel personer som fötts utanför västländer. Partiets integrationspolitiske talesperson Mattias Tesfaye säger att kvoten ska ligga på högst 30 procent ur den nämnda gruppen, skriver nyhetsbyrån Ritzau.

- Vi ska leva tillsammans i det här samhället. Vi ska inte leva avskiljt i våra egna parallellsamhällen, säger Mattias Tesfaye.

Omkring 74 000 invånare lever i så kallade parallellsamhällen i Danmark, enligt en rapport från ekonomi- och inrikesdepartementet.

För en vecka sedan föreslog Socialdemokraterna att Danmark ska slopa möjligheten att söka asyl vid gränsen. Partiet vill skicka asylsökande till ett tredje land, exempelvis i Nordafrika, där danska mottagningscentrum ska upprättas. Den som beviljas asyl ska inte få komma till Danmark, utan i stället skickas till ett av FN:s flyktingläger. Utspelet har fått nobben av vänsterpartiet Enhedslisten.

Några dagar senare gjorde regeringen i Danmark upp med Socialdemokraterna och Dansk Folkeparti om nya regler för par som vill återförenas i Danmark. För att någon ska kunna hämta en make eller maka till Danmark från utlandet ska en rad krav uppfyllas, bland annat utbildning, språkkunskaper och arbetslivserfarenhet. Överenskommelsen innebär också att den som bor i ett utsatt bostadsområde inte ska få hämta dit en maka eller make från utlandet.

Vd, chefredaktör och ansvarig utgivare: Fredric Karén

Politisk chefredaktör: Tove Lifvendahl

Redaktionschef och stf ansvarig utgivare: Maria Rimpi

Chef SvD Nyheter: Maria Sundén Jelmini

Chef SvD Näringsliv: Daniel Kederstedt

Chef SvD Kultur: Lisa Irenius

Postadress Svenska Dagbladet, 105 17 Stockholm

Besök Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm

Organisationsnummer 902004-3619

Telefon Kundväxel +46 8 618 02 20

Telefon Växel +46 8 13 50 00

Källa - 2018-02-11 14:31

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Ensamkommande gymnasiestudier
 2. Om det blir nyval
 3. Piska som i usa
 4. Efter gripandet på arlanda tvo men häktat
 5. Björklund flossar
 6. Kuratorn mobulbostäder MKB
 7. Angela merkels efterträdare
 8. Bilda regering efter valet
 9. Flyktingkaravanen
 10. Fabian fjälling

Om flyktingkrisen

Den stora flyktingkrisen i EU där över 300.000 personer har flytt över medelhavet från krig i sina hemländer.
Twitter Facebook Google+