Danskt förslag Utegångsförbund för ensamkommande

Senaste nyheterna om flyktingkrisen

Danskt förslag Utegångsförbund för ensamkommande Senaste nytt om flyktingkrisen

Danskt förslag Utegångsförbund för ensamkommande - Det ska vara möjligt att begränsa unga asylsökandes rörelsefrihet i samhället, menar danska Socialdemokraterna, Liberal alliance och Dansk folkeparti, enligt Danmarks radio.

Personalen på danska asylboenden ska kunna utfärda utegångsförbud för ungdomar med "tvivelaktigt beteende" och som riskerar att begå kriminella handlingar, tycker Socialdemokraterna och Liberal alliance. De ger därmed stöd åt ett tidigare förslag från Dansk folkeparti. Det betyder att förslaget om utegångsförbud har stöd av en politisk majoritet i det danska parlamentet.

Den danska debatten om unga asylsökande har blossat upp igen sedan fem pojkar i åldern 14 till 17 år förflyttats från ett asylboende efter att två av dem anklagats för våldtäkt och tre misstänks för sexuella trakasserier i samband med Langelandsfestivalen.

Socialdemokraternas talesman Trine Bramsen säger att hon inte tycker det är orimligt att kräva att asylsökande ungdomar uppför sig på ett bra sätt. Och att de följer de lagar och regler som gäller i det danska samhället.

- Detsamma gäller våra danska ungdomar under 18 år, tillägger Trine Bramsen.

- Om det uppstår tumult, måste det finnas möjlighet för asylboendet att hålla kvar ungdomarna, så att de inte far runt och stör ordningen, säger Simon Emil Ammitzböll, politisk talesperson för Liberal alliance.

Enligt Trine Bramsen ska ledningen på det enskilda asylboendet kunna utfärda utegångsförbud. Och det ska kunna ske helt enkelt på grund av oro för problem.

- Man skulle kunna tänka sig en modell med ledsagare när den asylsökande ska gå ut. När du går på internatskola eller bor på andra ungdomsinstitutioner finns det tydliga regler för när man kan gå ut och på vilka villkor, säger Trine Bramsen till Danmarks radio.

Dansk folkeparti tycker att både polisen och personalen på asylboendet ska kunna besluta om utegångsförbud.

Källa - 2016-08-04 13:34

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Ensamkommande gymnasiestudier
 2. Om det blir nyval
 3. Piska som i usa
 4. Efter gripandet på arlanda tvo men häktat
 5. Björklund flossar
 6. Kuratorn mobulbostäder MKB
 7. Poeten mot fascismen
 8. Angela merkels efterträdare
 9. Bilda regering efter valet
 10. Flyktingkaravanen

Om flyktingkrisen

Den stora flyktingkrisen i EU där över 300.000 personer har flytt över medelhavet från krig i sina hemländer.
Twitter Facebook Google+