Demonstration mot svenska asyllagar

Senaste nyheterna om flyktingkrisen

Demonstration mot svenska asyllagar Senaste nytt om flyktingkrisen

Demonstration mot svenska asyllagar - Märta Råberg är rasande. Helst skulle hon vilja skrika rakt ut. Om det bara hjälpte.

- Vem som helst har rätt att fly och att söka asyl. Men vi urholkar asylrätten. Det är en skam vad Sverige har gjort, säger hon.

Hon har ägnat mycket av sin tid de senaste par åren åt att protestera mot den tillfälliga asyllag som regeringen införde för precis två år sedan, som begränsar möjligheten till permanent uppehållstillstånd och anhöriginvandring. På lördagen demonstrerade hon i Malmö ihop med några hundra andra.

- Ingen ska kunna säga efteråt att jag inte sa att detta är fel, säger Märta Råberg.

Hon representerade Skåneavdelning av Ung i Sverige, en av många organisationer, föreningar och politiska förbund som stod bakom demonstrationen: Rädda Barnen, Amnesty, Refugees welcome, Ensamkommandes förbund och Asylstafetten. Sara Soleymanpur inledningstalade:

- När de talar om kris vill vi säga att krisen är för dem som inte får återförenas med sina familjer. På tvåårsdagen av den tillfälliga asyllagen vill vi säga: riv den!

Reza Rezaie är en av dem som deltar i demonstrationen, och också en av dem som demonstrationen handlar om. 2015 kom han till Sverige. Efter två år och tre avslag, fick han för en månad sedan ett tillfälligt uppehållstillstånd som gäller så länge han går i gymnasiet - men bara om han går i gymnasiet.

Källa - 2017-11-25 16:52

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Ensamkommande gymnasiestudier
 2. Kirsebergsfängelset mkb
 3. Om det blir nyval
 4. Piska som i usa
 5. Efter gripandet på arlanda tvo men häktat
 6. Björklund flossar
 7. Kuratorn mobulbostäder MKB
 8. Poeten mot fascismen
 9. Angela merkels efterträdare
 10. Bilda regering efter valet

Om flyktingkrisen

Den stora flyktingkrisen i EU där över 300.000 personer har flytt över medelhavet från krig i sina hemländer.
Twitter Facebook Google+