Dom mot nazister för bombdåd

Senaste nyheterna om flyktingkrisen

Dom mot nazister för bombdåd - Fallet kretsar kring tre sprängladdningar mellan november i fjol och januari i år, varav två hann detonera. Vid ett flyktingboende i Västra Frölunda skadades en anställd livshotande, medan den andra bomben exploderade utanför en av Syndikalisternas lokaler. Den tredje sprängladdningen utlöstes aldrig.

Tre män, som tidigare haft kopplingar till Nordiska motståndsrörelsen (NMR), dömdes i tingsrätten till långa fängelsestraff. Längst straff fick en 23-åring som dömdes till åtta och ett halvt års fängelse för två fall av allmänfarlig ödeläggelse, försök till samma brott samt vapenbrott.

En nu 51-årig man dömdes till fem års fängelse för medhjälp i två av fallen, medan en 20-åring dömdes till ett och ett halvt års fängelse.

Enligt kammaråklagare Mats Ljungqvist hade männen politiska motiv till att placera ut sprängladdningarna. Att männen fälls är därför principiellt viktigt, anser han.

- Det är oerhört viktigt att rätten markerar emot det som vi kallar inhemsk extremism, det vill säga brott i politiska syften, sade han till TT i samband med tingsrättsdomen.

- Måltavlorna man har valt ligger väl inom ramen för vad personer inom en vit makt-miljö skulle kunna välja.

Källa - 2017-09-22 06:44

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Ensamkommande gymnasiestudier
 2. Om det blir nyval
 3. Piska som i usa
 4. Efter gripandet på arlanda tvo men häktat
 5. Björklund flossar
 6. Kuratorn mobulbostäder MKB
 7. Poeten mot fascismen
 8. Angela merkels efterträdare
 9. Bilda regering efter valet
 10. Flyktingkaravanen

Om flyktingkrisen

Den stora flyktingkrisen i EU där över 300.000 personer har flytt över medelhavet från krig i sina hemländer.
Twitter Facebook Google+