Duktiga kvinnor tar äntligen makten.

Senaste nyheterna om flyktingkrisen

Duktiga kvinnor tar äntligen makten. - Allting börjar och slutar med människor. Vilka personer som leder ett land är inte oviktigt. Särskilt inte i osäkra tider som nu: krig i Ukraina och Syrien, eurokris, flyktingströmmar, ett aggressivt Ryssland, växande populistpartier, brexit och ett förestående presidentval i USA. Samtidigt förändras världen av digitalisering, globalisering och urbanisering. Professor Ian Buruma påpekade häromdagen (Aktuella frågor 11/7) att vi kan se en revolt mot de liberala eliterna i Europa.

Då är det välkommet att den tyska förbundskanslern Angela Merkel under onsdagen fick en duglig kollega i Storbritanniens premiärminister Theresa May. Det står också klart att Hillary Clinton blir demokraternas kandidat till presidentposten.

Tre målmedvetna, ambitiösa och erfarna kvinnor kan komma att leda de tre viktigaste västländerna. Detta i en tid när ett flertal populistiska arga män domderar och piskar upp rädslor och nationalism. Läs Donald Trump, Nigel Farage, Vladimir Putin, Geert Wilders och Jimmie Åkesson.

Det är rättvist och betryggande att en majoritet av folket premierar flit och kompetens. Merkel, May och Clinton har alla förutsättningar att utföra stordåd i världen. Hoppas att även Sverige snart får en duktig kvinna som statsminister.

Källa - 2016-07-13 16:57

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Ensamkommande gymnasiestudier
 2. Om det blir nyval
 3. Bilda regering efter valet
 4. Flyktingkaravanen
 5. Fabian fjälling
 6. Ibrahim Nasrulleyev
 7. Nya lagar 2017
 8. Förbjud religiösa friskolan
 9. Peter springare
 10. Leif ivan karlsson morfar

Om flyktingkrisen

Den stora flyktingkrisen i EU där över 300.000 personer har flytt över medelhavet från krig i sina hemländer.
Twitter Facebook Google+