Ecuador dementerar plan på att vräka Assange

Senaste nyheterna om flyktingkrisen

Ecuador dementerar plan på att vräka Assange Senaste nytt om flyktingkrisen

Ecuador dementerar plan på att vräka Assange - Regeringen "tillbakavisar genomgående de falska nyheter som på sistone har cirkulerat på sociala medier, till stor del spridda av en organisation som kan knytas till Julian Assange, om en förestående annullering av den diplomatiska asyl som beviljats honom sedan 2012", heter det i uttalandet.

Julian Assange gömmer sig i ambassadsbyggnaden från brittisk polis sedan nästan sju år tillbaka.

Ecuadors regering passar även på att rikta en känga mot Julian Assange: "Genom att sprida information som förvränger verkligheten, utrycker (Assange) och hans medarbetare återigen sin otacksamhet och brist på respekt gentemot Ecuador", lyder fortsättningen på uttalandet.

Wikileaks uppgav i torsdags att Julian Assange kommer att kastas ut från Ecuadors ambassad "inom dagar eller timmar", med hänvisning till en högt uppsatt ecuadoriansk regeringskälla. Enligt Wikileaks uppgifter har Ecuador redan gjort upp med Storbritannien om ett gripande, sedan Assange brutit mot villkoren för sin borgen.

För några dagar sedan anklagade Ecuadors president Lenín Moreno Assange för att ha överträtt villkoren för den asyl han fått av landet och att han brutit mot reglerna många gånger. Han beskyllde Wikileaks för att ha avlyssnat telefonsamtal och spridit privata bilder från hans telefon.

Wikileaks har avfärdat anklagelserna och sagt att man rapporterat om korruptionsanklagelser mot Moreno och att Ecuador använder uppgifterna som förevändning för att göra sig av med Assange. Enligt Wikileaks tweet från i torsdags hänvisar organisationens källa till läckan som grund för att Assange ska tvingas lämna ambassaden.

Källa - 2019-04-06 18:45

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Ensamkommande gymnasiestudier
 2. Om det blir nyval
 3. Piska som i usa
 4. Efter gripandet på arlanda tvo men häktat
 5. Björklund flossar
 6. Kuratorn mobulbostäder MKB
 7. Angela merkels efterträdare
 8. Bilda regering efter valet
 9. Flyktingkaravanen
 10. Fabian fjälling

Om flyktingkrisen

Den stora flyktingkrisen i EU där över 300.000 personer har flytt över medelhavet från krig i sina hemländer.
Twitter Facebook Google+