Ecuadors president Assange ett problem

Senaste nyheterna om flyktingkrisen

Ecuadors president Assange ett problem Senaste nytt om flyktingkrisen

Ecuadors president Assange ett problem - Ecuadors president Lenín Moreno säger i en tv-intervju att Julian Assange som gömmer sig på landets ambassad i London är ett "ärvt problem" som har inneburit "en hel del besvär" för hans regering.

Wikileaksgrundaren tog sin tillflykt till ambassaden under 2012 för att undvika att utlämnas till Sverige där han då var misstänkt för sexbrott mot två kvinnor. Misstankarna i ett av fallen preskriberades 2015, och förra året lade den svenska åklagaren ner utredningen i det andra fallet. Men Assange är fortfarande efterlyst av brittisk polis för att ha brutit mot villkoren för sin borgen.

Lenín Moreno tillträdde i fjol. Han var tidigare vicepresident i Rafael Correas regering som gav Julian Assange asyl i Ecuador i ett försök att kunna ta honom ut ur Storbritannien. I slutet av förra året fick Assange även ecuadorianskt medborgarskap, men Storbritannien godkände inte Ecuadors begäran att ge Assange diplomatisk status som i sin tur skulle freda honom från att gripas.

Källa - 2018-01-22 07:49

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Ensamkommande gymnasiestudier
 2. Kirsebergsfängelset mkb
 3. Om det blir nyval
 4. Piska som i usa
 5. Efter gripandet på arlanda tvo men häktat
 6. Björklund flossar
 7. Kuratorn mobulbostäder MKB
 8. Poeten mot fascismen
 9. Angela merkels efterträdare
 10. Bilda regering efter valet

Om flyktingkrisen

Den stora flyktingkrisen i EU där över 300.000 personer har flytt över medelhavet från krig i sina hemländer.
Twitter Facebook Google+