Egeland Biblisk svält hotar Jemen

Senaste nyheterna om flyktingkrisen

Egeland Biblisk svält hotar Jemen Senaste nytt om flyktingkrisen

Egeland Biblisk svält hotar Jemen - Två år av bittert inbördeskrig, där de shiamuslimska huthi-rebellerna bekämpar regeringssidan som stöds av Saudiarabien, har orsakat ekonomisk kollaps. Importen av mat och drivmedel har hårt begränsats.

Jan Egeland, generalsekreterare för norska Flyktinghjelpen och rådgivare åt FN:s humanitära insatser, är på plats för att utvärdera läget. Han säger i telefon från huvudstaden Sanaa att även om kriget i Jemen är i mindre skala än konflikten i Syrien så har det lett till en katastrof av episka mått.

- Alla våra ansträngningar via FN:s World Food Programme har nått 3,1 av 7 miljoner människor som står på randen till svält. Så det betyder i grunden att 4 miljoner inte fick någonting i april och dessa människor stirrar svälten i ögonen, säger Egeland och fortsätter:

- Vi kommer att få en hungersnöd av bibliska dimensioner om det fortsätter som nu, med att bara en del av dem i störst nöd får humanitär hjälp.

Biståndsveteranen döljer inte sin ilska mot dem som har makt att stoppa katastrofen.

- Jag är fylld av ilska mot de män med vapen och makt, inne i Jemen, i regionala huvudstäder och internationella huvudstäder, som inte kan lösa den här av människor orsakade krisen, säger han.

Källa - 2017-05-04 04:04

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Ensamkommande gymnasiestudier
 2. Om det blir nyval
 3. Piska som i usa
 4. Efter gripandet på arlanda tvo men häktat
 5. Björklund flossar
 6. Kuratorn mobulbostäder MKB
 7. Poeten mot fascismen
 8. Angela merkels efterträdare
 9. Bilda regering efter valet
 10. Flyktingkaravanen

Om flyktingkrisen

Den stora flyktingkrisen i EU där över 300.000 personer har flytt över medelhavet från krig i sina hemländer.
Twitter Facebook Google+