EU Håll migranterna i förvar

Senaste nyheterna om flyktingkrisen

EU Håll migranterna i förvar Senaste nytt om flyktingkrisen

EU Håll migranterna i förvar - Lås in dem som inte samarbetar, är en av de drastiska metoder som EU-kommissionen nu uppmanar till för att få EU-länderna att skynda på utskickandet av dem som fått avslag på sina asylansökningar eller inte ens försökt att söka asyl överhuvudtaget.

- År 2015 genomfördes bara 36 procent av besluten om återsändande. Vi behöver inga nya regler utan bättre implementering av de gamla, säger EU:s asyl- och migrationskommissionär Dimitris Avramopoulos på en presskonferens i Bryssel.

- Medlemsstaterna borde använda sig av möjligheten att hålla migranter i förvar om det finns en risk för att de avviker, säger Avramopoulos - även om han också betonar att det behöver göras på ett korrekt sätt.

- Förvar bör bara användas om inga andra åtgärder kan vidtas. Och allt detta måste ske med full respekt för mänskliga rättigheter.

Parallellt försöker EU-kommissionen än en gång få medlemsländerna att agera vad gäller omfördelandet av asylsökande.

Efter 1,5 år har inte ens tio procent av de 160 000 som skulle tas om hand av andra länder kommit iväg.

- Just nu har ungefär 13 500 personer omfördelats, men Italien och Grekland står fortfarande under hårt tryck. Jag vill vara tydlig: det finns inga ursäkter längre för medlemsstaterna att inte leverera. Allt hänger på den politiska viljan, säger Avramopoulos.

Kommissionen drar en ekonomisk parallell för att få något att hända.

- Omfördelningssystemet löper ut i september, men medlemsstaternas plikt att uppfylla sina åtaganden slutar inte där. Det är som en försenad räkning: den måste betalas, säger Avramopoulos.

Trots vädjandet väljer kommissionen fortsatt inte att dra de långsamma länderna till EU-domstolen. Avramopoulos nöjer sig än så länge med att skicka ännu ett brev till ansvariga ministrar med hopp om att få igång trafiken.

Källa - 2017-03-02 11:20

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Ensamkommande gymnasiestudier
 2. Kirsebergsfängelset mkb
 3. Om det blir nyval
 4. Piska som i usa
 5. Efter gripandet på arlanda tvo men häktat
 6. Björklund flossar
 7. Kuratorn mobulbostäder MKB
 8. Poeten mot fascismen
 9. Angela merkels efterträdare
 10. Bilda regering efter valet

Om flyktingkrisen

Den stora flyktingkrisen i EU där över 300.000 personer har flytt över medelhavet från krig i sina hemländer.
Twitter Facebook Google+