EU plan för regler om kvotflyktingar

Senaste nyheterna om flyktingkrisen

EU plan för regler om kvotflyktingar Senaste nytt om flyktingkrisen

EU plan för regler om kvotflyktingar - EU:s asyl- och migrationskommissionär Dimitris Avramopoulos väntas lägga fram sina förslag vid lunchtid i Bryssel för att samordna medlemsländernas mottagande.

Kvotflyktingar är personer som hämtas direkt från flyktingläger i eller utanför konfliktområden. För det mesta sker utväljandet via FN:s flyktingorgan UNHCR för att se till att hjälpen går till dem som behöver den mest.

Enligt läckta uppgifter på förhand väntas kommissionen föreslå att EU:s medlemsländer varje år gemensamt ska ta beslut om hur många kvotflyktingar som ska tas emot och hur dessa ska fördelas mellan länderna. För var och en som tas emot ska medlemsländerna få en klumpsumma på 10 000 euro - cirka 95 000 svenska kronor - ur EU-budgeten.

Mer kontroversiellt är samtidigt uppgifter om att kommissionen också tänker föreslå att ett lands samarbete med EU för att motverka att flyktingar tar sig in i EU på egen hand ska vara en "viktig faktor" för att avgöra varifrån kvotflyktingarna ska hämtas. I klartext innebär det en belöning av de länder som ser till att eventuella flyktingar inte tar sig vidare.

Bryssel, TT:s korrespondent

Källa - 2016-07-13 10:51

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Ensamkommande gymnasiestudier
 2. Kirsebergsfängelset mkb
 3. Om det blir nyval
 4. Piska som i usa
 5. Efter gripandet på arlanda tvo men häktat
 6. Björklund flossar
 7. Kuratorn mobulbostäder MKB
 8. Poeten mot fascismen
 9. Angela merkels efterträdare
 10. Bilda regering efter valet

Om flyktingkrisen

Den stora flyktingkrisen i EU där över 300.000 personer har flytt över medelhavet från krig i sina hemländer.
Twitter Facebook Google+