EUs asylpolitik kommer att fortsätta misslyckas

Senaste nyheterna om flyktingkrisen

EUs asylpolitik kommer att fortsätta misslyckas Senaste nytt om flyktingkrisen

EUs asylpolitik kommer att fortsätta misslyckas - REPLIK. Dimitris Avramopoulos skriver i sin artikel om EU-kommissionens förträfflighet, en säljtext för det gemensamma asylsystemet. Han glömmer dock fiaskot med Dublinförordningen, men även mycket annat.

Det som Avramopoulos till exempel inte nämner är att Frontex skepp dök upp vid Libyens kust 2015 först efter att hundratals människor dött i havet. Inte nog med det: det nya omplaceringssystemet ger rätt till omplacering till medborgare i exempelvis Costa Rica och Maldiverna, men inte till medborgare i Somalia och Afghanistan: de anses ha ett mindre skyddsbehov per definition, enligt EU-kommissionen. En annan "framgång": trots "bekämpning av kriminella nätverk av människosmugglare" kom förra året över en miljon irreguljära migranter till EU.

Listan av EU:s misslyckanden med migrationen kan göras lång. Ett av de viktigaste är den fullständigt raserade tilliten hos europeiska medborgare till EU-kommissionens förmåga att skapa en hållbar migrationspolitik. Detta gav Brexit uttryck för.

EU-kommissionen gör sitt yttersta för att rättfärdiga sin egen existens. Detta är ett fjärde försök att skapa ett gemensamt asylsystem och inget tyder på att det inte går samma väg som tidigare förslag.

En fråga som blir allt mer relevant är: behöver vi mer EU? Vi behöver i alla fall inte mer överstatlighet och absolut inte fler misslyckanden.

Markus Wiechel,

Migrationspolitisk talesman (SD)

Källa - 2016-07-15 09:37

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Ensamkommande gymnasiestudier
 2. Om det blir nyval
 3. Piska som i usa
 4. Efter gripandet på arlanda tvo men häktat
 5. Björklund flossar
 6. Kuratorn mobulbostäder MKB
 7. Poeten mot fascismen
 8. Angela merkels efterträdare
 9. Bilda regering efter valet
 10. Flyktingkaravanen

Om flyktingkrisen

Den stora flyktingkrisen i EU där över 300.000 personer har flytt över medelhavet från krig i sina hemländer.
Twitter Facebook Google+