Extremistgruppen vill hindra Hillary Clinton

Senaste nyheterna om flyktingkrisen

Extremistgruppen vill hindra Hillary Clinton Senaste nytt om flyktingkrisen

Extremistgruppen vill hindra Hillary Clinton - De är tungt beväpnade, röstberättigade och tränar för att kunna försvara "sitt sätt att leva".

The New York Times har besökt extremistgruppen "Georgia Security Force" som tänker göra allt som står i sin makt för att hindra Hillary Clinton från att ta vapnen ifrån dem.

Den militanta gruppen samlades i skogarna i Georgia, USA, för att skjuta med vapen och träna inför dagen då de tror sig tvingas försvara "sitt sätt att leva", rapporterar The New York Times.

Styrkan som kallas "Georgia Security Force" är ett exempel på en av de extrema militanta grupper som hämtat styrka i presidentkampanjen och Donald Trumps uttalanden kring invandrare och muslimska och syriska flyktingar.

LÄS ÄVEN: Förtidsröster ger Clinton försprång

Men ingen fråga motiverar dem mer än vapen - och övertygelsen om att Hillary Clinton tänker ta vapnen ifrån dem om hon blir president.

Under helgen i skogen leddes deltagarna av Chris Hill genom en utstakad bana i skogen där de klättrade över hinder och sköt mot påhittade fiender. Det var en del av gruppens ansträngningar för att vara rustade, redo och enade för kommande hot - speciellt om Clinton väljs till president.

The New York Times konstaterar att gruppen längtar efter ett Amerika som de anser har stulits från dem av liberaler och immigranter. Ett Amerika där kristendom lärs ut i skolorna och aborter är olagliga.

Donald Trumps upprepade budskap om att göra Amerika bra igen har fallit i smaken hos många väljare, bland annat Chris Hill och de drygt 50 deltagarna på "lägret".

LÄS ÄVEN: Anna Dahlberg: President Donald Trump är en svensk mardröm

Gruppen beskrivs som vit arbetsklass. Maskinister, pensionärer, fabriksarbetare - alla formade i den lantliga södern.


"Donald Trump skulle passa perfekt"

De röstar, de är tungt beväpnade och säger att Trump talar för deras sak.

Exempelvis 63-åriga Nadine Wheeler som är utrustad med en 22-kalibers derringer hon kallar "det bästa skyddet för kvinnor".

41-åriga Teresa Bueter säger att de syriska flyktingarna som kommer in i landet "skrämmer skiten ur henne" och att hon är beredd att slåss för de värderingar som hon delat med sig av till sina barn och tre barnbarn.

- Donald Trump skulle passa perfekt i vår lilla grupp. Han vill ha Amerika som vi vill ha det, tillbaka till hur det brukade vara, säger Teresa Bueter.

LÄS ÄVEN: Sakfrågorna som avgör presidentvalet

Mark Pitcavage arbetar med frågor kring extremism vid Anti-Defamation Leuge.

- Inom extremhögen kommer många av Trumps mest passionerade supportrar från den militanta rörelsen, säger han.

The Georgia Security Force är långt ifrån ensamma och liknande grupper har formats i samtliga delstater i USA.

Ryan Lenz som är redaktör för bloggen Hatewatch blog säger till tidningen att Trumps synsätt passar in i gruppernas paranoida syn på politik.

Medlemmarna insisterar dock på att de inte är rasister - bara medborgare och patrioter som ser Trump som ett försvar mot Clinton.


Beredda att marschera på gatorna

Skjutvapen är en stor del av medlemmarnas identitet och gruppen har bland annat protesterat beväpnade på gatorna mot planerna på en lokal moské. Vissa av dem delar uppfattningen om att antingen Islamiska staten, eller agenter utsända av Hillary Clinton, snart kan dyka upp i centrala Georgia.

Om inte Clinton väljs kommer säkerligen någon annan att komma för att ta vapnen, säger en annan person.

Ledaren Chris Hill säger att han förväntar sig våldsamheter från extremister på båda sidorna, oavsett vem som vinner valet. Om Clinton vinner, kommer miljontals av vapenägare att marschera i Washington vid första anstiftat till försök att begränsa ägandet, säger Hill.

- Jag står med folket och jag tar mina vapen till Washington D. C, säger han.

Källa - 2016-11-07 09:29

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Ensamkommande gymnasiestudier
 2. Kirsebergsfängelset mkb
 3. Om det blir nyval
 4. Piska som i usa
 5. Efter gripandet på arlanda tvo men häktat
 6. Björklund flossar
 7. Kuratorn mobulbostäder MKB
 8. Poeten mot fascismen
 9. Angela merkels efterträdare
 10. Bilda regering efter valet

Om flyktingkrisen

Den stora flyktingkrisen i EU där över 300.000 personer har flytt över medelhavet från krig i sina hemländer.
Twitter Facebook Google+