Flyktingar kan få lättare att nå Storbritannien

Senaste nyheterna om flyktingkrisen

Flyktingar kan få lättare att nå Storbritannien - Storbritanniens beslut att lämna EU gör nu att Frankrike hotar med att släppa kontrollen över det kontroversiella flyktinglägret "The Jungle" där människor försöker att ta sig över till Storbritannien.

- Britterna måste ta konsekvenserna av deras val, säger Calais borgmästare Natacha Bouchart.

I fredags stod det klart att Storbritannien lämnar EU efter en folkomröstning. Debatten har gått het efter beskedet och i medier har människor uttryckt oro över vad som kommer att hända härnäst. Immigration har varit en dominerad fråga i debatten och många säger att de inte längre känner sig välkomna i Storbritannien.

LÄS ÄVEN: Svenskar i London oroliga efter brexit

Samtidigt höjs nu röster från Frankrike som varnar för att Storbritanniens beslut att lämna EU kan ge konsekvenser i flyktingfrågan. I franska Calais vid den Engelska kanalen ligger flyktinglägret "The Jungle" där asylsökande slagit sig ned i hopp om att nå Storbritannien.

Här brukar människor försöka att smita ombord på lastbilar under nätterna för att ta sig över kanalen, men hejdas ofta av den franska polisen.

Det är för att Frankrike och Storbritannien har en överenskommelse, men nu väcks frågor om samarbetet i och med att britterna lämnar EU, skriver Daily Mail.

Calais borgmästare Natacha Bouchart säger att hon kommer att trycka på för att överenskommelsen ska upphävas och att britterna ska ta på sig ansvaret. Hon säger att lägren i den franska staden borde flyttas till Storbritannien. Borgmästaren har sagt till den franska tv-kanalen BFM TV att "Britterna måste ta konsekvenserna av sitt val".


"Ta nu era flyktingar"

Enligt Daily Mail befinner sig för stunden runt 7 000 migranter i Calais och Dunkirk, varav flera återkommande försökt att ta sig igenom tunnelkanalen eller borda en färja. Om Frankrike avslutar samarbetet betyder det bilar och lastbilar inte längre kommer att kontrolleras för att se om det finns några migranter på dem förrän de når den brittiska sidan av kanalen.

En asylsökande person från Afghanistan uttalade sig till tidningen the Mirror:

- Allting är väldigt tufft nu, dom låter inte människor ta sig till Storbritannien. Men om Storbritannien är ute ur EU kommer Frankrike att säga: Hejdå, ni är ute, ta nu era flyktingar.


"Måste ta tillbaka sina gränser"

Den franska politikern Xavier Bertrand twittrade att "Engelsmännen ville ta tillbaka sin frihet, nu måste dom ta tillbaka sina gränser. "

Finansministern Emmanuel Macron sa i februari att "den dagen som den här relationen löses upp kommer migranter inte längre att finnas i Calais. "

Den franska inrikesministern Bernard Cazeneuve har dock tidigare sagt att det inte vore en ansvarsfull lösning att förespråka att gränsen öppnas.

- Det skulle sända en signal till människosmugglare och leda till att ännu fler migranter strömmar till Calais, sa Cazeneuve.

Källa - 2016-06-26 03:17

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Ensamkommande gymnasiestudier
 2. Om det blir nyval
 3. Piska som i usa
 4. Efter gripandet på arlanda tvo men häktat
 5. Björklund flossar
 6. Kuratorn mobulbostäder MKB
 7. Poeten mot fascismen
 8. Angela merkels efterträdare
 9. Bilda regering efter valet
 10. Flyktingkaravanen

Om flyktingkrisen

Den stora flyktingkrisen i EU där över 300.000 personer har flytt över medelhavet från krig i sina hemländer.
Twitter Facebook Google+