FN dubblar stöd till Sydsudan

Senaste nyheterna om flyktingkrisen

FN dubblar stöd till Sydsudan Senaste nytt om flyktingkrisen

FN dubblar stöd till Sydsudan - FN beskriver läget i Sydsudan som ett "ofattbart lidande" och nära på fördubblar det aviserade stödet för 2017. Det krävs åtminstone 1,4 miljarder dollar för att kunna lindra krisen, vilket är en rejäl höjning från de tidigare 781 miljoner dollar som FN tidigare efterfrågat. Men även den siffran var bara finansierad till 14 procent, enligt ett uttalande från FN:s flyktingorgan och Världslivsmedelsprogrammet (WFP).

Krig och svält gör att över två miljoner barn har tvingats lämna sina hem i Sydsudan, enligt FN. En miljon barn har flytt från Sydsudan och en miljon är på flykt inom landet.

FN kör via Sudan in förnödenheter till svältande i Sydsudan. Tidigare har FN sagt att 7,5 miljoner av invånarna behöver hjälp.

Inbördeskriget började två år efter det att landet blev självständigt 2011 från grannen Sudan. Striderna som följde har splittrat landet, skapat hyperinflation och svält i vissa delar. Det är Afrikas värsta flyktingkris sedan folkmordet i Rwanda 1994.

Källa - 2017-05-15 11:48

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Ensamkommande gymnasiestudier
 2. Om det blir nyval
 3. Piska som i usa
 4. Efter gripandet på arlanda tvo men häktat
 5. Björklund flossar
 6. Kuratorn mobulbostäder MKB
 7. Poeten mot fascismen
 8. Angela merkels efterträdare
 9. Bilda regering efter valet
 10. Flyktingkaravanen

Om flyktingkrisen

Den stora flyktingkrisen i EU där över 300.000 personer har flytt över medelhavet från krig i sina hemländer.
Twitter Facebook Google+