Förhören med Julian Assange fortsätter

Senaste nyheterna om flyktingkrisen

Förhören med Julian Assange fortsätter - LONDON. Julian Assange hörs i dag för andra dagen om brottsmisstankarna i Sverige.

Den svenske åklagaren Ingrid Isgren anlände till Ecuadors ambassad strax före klockan 10 svensk tid.

Förhören med Assange återupptogs under tisdagsmorgonen och kan eventuellt fortsätta även under onsdagen. Den svenske åklagaren Ingrid Isgren anlände till Ecuadors ambassad i Knightsbridge i västra London i en mörkgrå bil vid 09. 45 under morgonen. Hon lämnade, precis som under måndagen, inga kommentarer.

-Assanges svenska försvarsadvokat har rest till London i hopp om att kunna närvara. Trots att Assanges ecuadorianska advokat Carlos Poveda Moreno har uttryckt sin frustration att Samuelsson inte var närvarande vid inledningen av processen har ansvariga myndigheter beslutat att gå vidare i alla fall, sa advokaten Jennifer Robinson i ett uttalande under måndagen.


"Julian Assange har samarbetat fullt ut"

Uttalandet berörde även vad som hänt under förhöret.

Assange uppges under måndagens förhör ha gjort ett längre uttalande men har fortfarande frågorna från svenska åklagare att svara på.

När förhören är avklarade ska Ecuador lämna över materialet till svenska myndigheter skriftligen. Därefter ska åklagare ta ställning till om utredningen ska fortsätta eller läggas ned.

Polis och åklagare har också uttryckt en önskan om att få ta ett DNA-prov under förhören, vilket Per E Samuelsson säger att Assange och hans advokater inte motsätter sig.


Misstankarna mot Julian Assange från 2010

Misstankarna mot Julian Assange uppstod efter ett besök i Sverige 2010. Totalt misstänktes han för fyra olika brott. Förundersökningen om misstänkt våldtäkt är nu det enda brottet som fortfarande utreds, efter att de övriga preskriberades i augusti 2015.

Wikileaksgrundaren nekar till anklagelserna.

Sedan drygt fyra år har han befunnit sig på Ecuadors ambassad i London, dit han tog sig och sökte asyl efter att en brittisk domstol efter flera turer i det brittiska rättssystemet beslutat att han skulle utlämnas till Sverige.

Källa - 2016-11-15 11:49

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Folkmordet i rwanda
 2. Ensamkommande gymnasiestudier
 3. Om det blir nyval
 4. Piska som i usa
 5. Efter gripandet på arlanda tvo men häktat
 6. Björklund flossar
 7. Kuratorn mobulbostäder MKB
 8. Poeten mot fascismen
 9. Angela merkels efterträdare
 10. Bilda regering efter valet

Om flyktingkrisen

Den stora flyktingkrisen i EU där över 300.000 personer har flytt över medelhavet från krig i sina hemländer.
Twitter Facebook Google+