Fortsatt gränskontroll i Tyskland och Danmark

Senaste nyheterna om flyktingkrisen

Fortsatt gränskontroll i Tyskland och Danmark - - Jag har sett vad Danmark säger och jag vet också att Tyskland är på väg med motsvarande. Vi är inte färdiga med den processen än för svensk räkning, men å andra sidan löper ju inte den tiden ut förrän i november, så vi har tid på oss, säger justitieminister Morgan Johansson (S) på väg in till torsdagens EU-möte i Luxemburg.

Formellt löper de svenska gränskontrollerna ut den 11 november. Ska de fortsätta måste regeringen ange ett annat skäl än tidigare, eftersom EU-kommissionen rakt av meddelat att någon fortsättning med anledning av flyktingkrisen inte längre kan accepteras.

Danmark meddelade redan i onsdags att man tänker hålla kvar sina kontroller, med hänvisning till "allvarliga terrorhot".

"Även om vi nu upplever lägre inrese- och asylsiffror i Danmark måste vi dessvärre konstatera att det fortsatt stort tryck på Europas yttre gränser. Samtidigt kan vi inte blunda för det allvarliga terrorhotet mot Danmark", sade utlännings- och integrationsminister Inger Støjberg i ett uttalande i onsdags.

Den danska förlängningen löper nu till den 12 maj nästa år.

På torsdagen följde Tyskland efter. Kontrollerna ska fortsätta i sex månader till längs gränsen mot Österrike och på flygningar från Grekland, meddelade inrikesminister Thomas de Maiziere i ett uttalande enligt AP.

Källa - 2017-10-12 10:53

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Ensamkommande gymnasiestudier
 2. Fabian fjälling
 3. Ibrahim Nasrulleyev
 4. Nya lagar 2017
 5. Matilda Brinck-Larsen, tränare för Sandarnas BK,
 6. Förbjud religiösa friskolan
 7. Peter springare
 8. Leif ivan karlsson morfar
 9. Matleveranser hem loc:SE
 10. Migrationsverket internrevision

Om flyktingkrisen

Den stora flyktingkrisen i EU där över 300.000 personer har flytt över medelhavet från krig i sina hemländer.
Twitter Facebook Google+