Gäller att hela världen tar ansvar

Senaste nyheterna om flyktingkrisen

Gäller att hela världen tar ansvar Senaste nytt om flyktingkrisen

Gäller att hela världen tar ansvar - När solen skiner över Stockholm, gräset på Stadion ligger grönt och ett EM väntar runt hörnet är det lätt att ta världen för en vacker och bekymmersfri plats. Men utanför fotbollsbubblan pågår livet.

Durmaz har fått se de mörkare sidorna på nära håll.

- Det har varit väldigt mycket. Vi har varit väldigt mycket ute och hjälpt, från klubbens sida. Delat ut en massa mat och kläder. Vi är där varje vecka, några spelare, med klubben. Så man har sett det från väldigt nära håll.

- När man går dit får man en helt annan bild av livet. De har det tufft. Det gäller att hjälpa till. Vi har hjälpt till så gott vi har kunnat, från klubbens sida och från spelarnas sida. Men det gäller att hela världen tar sitt ansvar.

Under våren har grekiska myndigheter försökt övertyga flyktingar och migranter som slagit upp sina tält i hamnen utanför Aten att frivilligt flytta till något av arméns flyktingläger i landet. Annars tvingas de bort.

- Vi är här och de är där, liksom. Vi är så nära men ändå så lånt ifrån varandra i världarna. Jag tog åt mig väldigt mycket. Och jag har försökt hjälpa till vid sidan av själv också, säger Durmaz.

- Vi hade en period där vi delade ut mat varje dag. Det var lastbilar med mat som kom. I hamnen. Och kläder, fotbollar, och glädje till dem också, att det finns hopp att det ska bli bra. Det var som ett läger i hamnen. Vi ställde ut lite små koner, spelade. De var duktiga faktiskt. Men man fick visa vem som var bäst på fotboll också.

Källa - 2016-05-24 15:58

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Ensamkommande gymnasiestudier
 2. Om det blir nyval
 3. Piska som i usa
 4. Efter gripandet på arlanda tvo men häktat
 5. Björklund flossar
 6. Kuratorn mobulbostäder MKB
 7. Poeten mot fascismen
 8. Angela merkels efterträdare
 9. Bilda regering efter valet
 10. Flyktingkaravanen

Om flyktingkrisen

Den stora flyktingkrisen i EU där över 300.000 personer har flytt över medelhavet från krig i sina hemländer.
Twitter Facebook Google+