Grotescos flyktingmusikal vann Guldrosen

Senaste nyheterna om flyktingkrisen

Grotescos flyktingmusikal vann Guldrosen Senaste nytt om flyktingkrisen

Grotescos flyktingmusikal vann Guldrosen - Avsnittet "Flyktingkrisen - en musikal" var en del i serien "Grotescos sju mästerverk" och sändes i SVT i november 2017. Tanken bakom avsnittet var att skildra något som låg nära i tiden. Till en början var gruppen inne på att välja ett mer lättsamt ämne.

- Men sedan kom vi på att vi ville göra en musikal och det var så idén om att göra någonting om flyktingkrisen föddes, har Henrik Dorsin tidigare sagt till TT.

Nu belönas avsnittet med det mest anrika tv-priset i Europa. Senast ett svenskt humorprogram placerade sig i tävlingen var 2002, då "Hipp hipp", som då fick en silverros, numera vinner även humorprogrammen en guldros.

"Flyktingkrisen - en musikal" är en satirisk betraktelse av det politiska spelet kring det stora mottagandet av flyktingar under hösten 2015. Statsminister Stefan Löfven spelas av Henrik Dorsin och övriga Grotescomedlemmar porträtterar både inhemska och internationella politiker, som Tysklands Angela Merkel.

"Vi är så glada och stolta att Grotesco fått en så tung internationell utmärkelse. Grotescogänget har en unik förmåga att träffsäkert skämta kring såväl det aktuella och allvarliga som det vardagligt absurda. Vi är otroligt glada att få jobba tillsammans med dem", säger Lena Glaser, programdirektör på SVT i ett pressmeddelande.

Källa - 2018-09-13 23:26

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Ensamkommande gymnasiestudier
 2. Om det blir nyval
 3. Piska som i usa
 4. Efter gripandet på arlanda tvo men häktat
 5. Björklund flossar
 6. Kuratorn mobulbostäder MKB
 7. Angela merkels efterträdare
 8. Bilda regering efter valet
 9. Flyktingkaravanen
 10. Fabian fjälling

Om flyktingkrisen

Den stora flyktingkrisen i EU där över 300.000 personer har flytt över medelhavet från krig i sina hemländer.
Twitter Facebook Google+