Han misstänks för mordet på Aki Paasila

Senaste nyheterna om flyktingkrisen

Han misstänks för mordet på Aki Paasila Senaste nytt om flyktingkrisen

Han misstänks för mordet på Aki Paasila - En ung man som flydde fattigdomen i Afghanistan och hamnade i missbruk och småkriminalitet i Sverige - sådan är 25-åringen som misstänks för drunkningsmordet på Aki Paasila.

Hans bakgrund påminner om Mohammad Rajabis, som erkänt att han mördat Arbogakvinnans pappa och försökt mörda hennes mamma i sommarstugan.

Men till skillnad från Rajabi säger sig 25-åringen vara oskyldigt anklagad och tror att utpekandet rör sig om hämnd.

Den 25-årige mannen sitter häktad som på sannolika skäl misstänkt för drunkningsmordet på Aki Paasila, i augusti 2015.

Sedan tidigare är Akis fru, den 42-åriga Arbogakvinnan, medmisstänkt för dådet och en rad andra brott.

De har en anhörigkoppling till varandra.

I ett yttrande från en frivårdsinspektör från Kriminalvården säger sig 25-åringen misstänka att han utpekats som Aki Paasilas mördare av hämndmotiv.

"NN nekar till aktuellt brott och uppger att han tror att han är misstänkt för att annan person angett honom som hämnd för en konflikt de emellan", skriver inspektören.


De misstänkta mördarna har liknande bakgrund

Utredningen tar inte upp vem 25-åringen misstänker eller vad det handlar om för konflikt. Däremot berättar 25-åringen om sin bakgrund och livshistoria för frivårdsinspektören.

Den är inte helt olik Mohammad Rajabis historia, den unge man som erkänt hur han mördade Arbogakvinnans pappa och försökte mörda hennes mamma i augusti förra året.

Mannen kom till Sverige som ensamkommande flyktingbarn för nio år sedan, när han hade fyllt 16. Han berättar att han lämnade en fattig tillvaro i Afghanistan bakom sig.

2008 fick han permanent uppehållstillstånd. Men med sig till Sverige hade 25-åringen ett dagligt haschmissbruk och de knappa omständigheterna i gamla hemlandet byttes mot en tillvaro som småkriminell, med diverse praktik- och ströjobb i Sverige.

Han har under åren i Sverige fått sju avsnitt i belastningsregistret. Det handlar om narkotika- och trafikbrott. Enligt 25-åringen började han röka hasch dagligen vid 14 års ålder men ska ha trappat ner på användningen för några år sedan och bara ha rökt vid ett par tillfällen sedan han blev pappa för något år sedan.

25-åringen säger sig inte ha ett spännings- eller kicksökande beteende men medger att han har kort stubin.

"NN beskriver att han har lätt för att bli arg och att det som händer när han blir arg är att han skriker och gapar", står det i yttrandet där 25-åringen även berättar att det händer att han kastar saker under vredesutbrott.

Frivården föreslår att 25-åringen ska genomgå en paragraf 7-undersökning, en mindre rättspsykiatrisk utredning, för att tingsrätten ska kunna ta ställning till en framtida eventuell påföljd.

Expressen har tidigare kunnat berätta hur medmisstänkta Arbogakvinnan ljög för sina föräldrar om makens död och hävdade att han dött i en arbetsplatsolycka någon annanstans. Inte i Hjälmarens vatten nedanför deras stuga, under kräftfiskets högsäsong.

Samma stuga där Mohammad Rajabi ett år senare skulle mörda Arbogakvinnans pappa och försökt mörda hennes mamma tillsammans med, misstänker polis och åklagare, Arbogakvinnan.

Källa - 2017-03-13 22:45

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Ensamkommande gymnasiestudier
 2. Om det blir nyval
 3. Piska som i usa
 4. Efter gripandet på arlanda tvo men häktat
 5. Björklund flossar
 6. Kuratorn mobulbostäder MKB
 7. Angela merkels efterträdare
 8. Bilda regering efter valet
 9. Flyktingkaravanen
 10. Fabian fjälling

Om flyktingkrisen

Den stora flyktingkrisen i EU där över 300.000 personer har flytt över medelhavet från krig i sina hemländer.
Twitter Facebook Google+