Hårt tryck mot migrationsdomstolar

Senaste nyheterna om flyktingkrisen

Hårt tryck mot migrationsdomstolar Senaste nytt om flyktingkrisen

Hårt tryck mot migrationsdomstolar - I fjol ansökte nästan 163 000 människor om asyl i Sverige. Många får avslag på sin ansökan och nu märks det tydligt på antalet mål som kommer in till de fyra migrationsdomstolarna.

Bara under november kom det in drygt 4 650 mål till migrationsdomstolarna som ligger i Göteborg, Luleå, Malmö och Stockholm. Det är mer än en fördubbling jämfört med november i fjol och är det högsta antalet under en månad sedan domstolarna inrättades 2006, skriver Dagens Nyheter.

Antalet mål kan till och med vara högre eftersom en del av domstolarna inte hinner med att skriva in ärendena i takt med att de kommer in.

- Bara att registrera alla nya mål tar mycket tid och är en stor utmaning, säger Anders Hagsgård, lagman och högste chef för migrationsdomstolen i Göteborg.

Domstolsverket har skapat en projektgrupp som ska hantera ökningen av antalet migrationsmål. Johan Axelsson, som leder gruppen, säger att domstolarna har börjat låna personal av varandra.

- Vi har också en förstärkningsstyrka där vi har utbildat ett tiotal domare att arbeta med migrationsrätt, säger han till Dagens Nyheter.

Källa - 2016-12-01 19:23

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Ensamkommande gymnasiestudier
 2. Om det blir nyval
 3. Piska som i usa
 4. Efter gripandet på arlanda tvo men häktat
 5. Björklund flossar
 6. Kuratorn mobulbostäder MKB
 7. Poeten mot fascismen
 8. Angela merkels efterträdare
 9. Bilda regering efter valet
 10. Flyktingkaravanen

Om flyktingkrisen

Den stora flyktingkrisen i EU där över 300.000 personer har flytt över medelhavet från krig i sina hemländer.
Twitter Facebook Google+