Hjälparbetare flyr dödandet i Sydsudan

Senaste nyheterna om flyktingkrisen

Hjälparbetare flyr dödandet i Sydsudan Senaste nytt om flyktingkrisen

Hjälparbetare flyr dödandet i Sydsudan - "Det finns inga ord kvar för att förklara den nivå av frustration och vrede jag känner över de fortsatta attackerna mot hjälparbetare i Sydsudan som bara försöker undsätta civila som lider som ett resultat av den här konflikten", säger Eugene Owusu, koordinator för FN-organet OCHA i ett uttalande.

Minst 16 personer dödades i strider i måndags i staden Wau. Tre av de dödade var personer som jobbade med matleveranser till civila, som redan drabbats av svält på grund av konflikten.

Enligt Owusu har nu ett 60-tal hjälparbetare omplacerats från särskilt farliga områden i den östra delstaten Jonglei, som också drabbats av strider som enligt vittnen krävt ett 100-tal dödsoffer.

I staden Raga, cirka omkring 30 mil nordväst om Wau, har minst 14 personer dödats och många skadats under de senaste två dygnen.

Enligt FN har det redan svåra flyktingssituationen förvärrats av att cirka 13 500 människor flytt från sina hem i Wau under veckan. Ytterligare cirka 3 500 personer söker skydd vid en närliggande katolsk kyrka.

Källa - 2017-04-15 15:42

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Ensamkommande gymnasiestudier
 2. Om det blir nyval
 3. Piska som i usa
 4. Efter gripandet på arlanda tvo men häktat
 5. Björklund flossar
 6. Kuratorn mobulbostäder MKB
 7. Poeten mot fascismen
 8. Angela merkels efterträdare
 9. Bilda regering efter valet
 10. Flyktingkaravanen

Om flyktingkrisen

Den stora flyktingkrisen i EU där över 300.000 personer har flytt över medelhavet från krig i sina hemländer.
Twitter Facebook Google+