I natt landar USAs vice president i Sverige

Senaste nyheterna om flyktingkrisen

I natt landar USAs vice president i Sverige Senaste nytt om flyktingkrisen

I natt landar USAs vice president i Sverige - När USA:s vicepresident Joe Biden landar på Arlanda i kväll kommer han i två flygplan.

Enligt uppgifter till Expressen är förutom vicepresidentens flygplan Air Force Two även presidentens större flygplan Air Force One med under besöket.

Det är ett intensivt program som just nu pågår för USA:s vicepresident Joe Biden, som är på rundresa i Europa. Och det kräver sin logistik.

I vanliga fall reser vicepresidenten i ett eget flygplan, en modifierad Boeing 757, med anropssignal Air Force Two.

Men under den pågående resan i Europa är hans sällskap så stort att han fått låna sin chefs, något rymliga flygplan: det officiella presidentflygplanet Air Force One, en ombyggd Boeing 747.

Säkerhetspådraget under besöket är enormt, och det beräknas leda till stora trafikstörningar i centrala Stockholm.

Videpresident Biden kommer till Stockholm närmast från Turkiet, där han träffat president Recep Tayyip Erdogan and premiärminister Benali Yildirim. Innan det besökte han ett baltiskt toppmöte med ledarna för Estland, Lettland och Litauen.


Flyktingfrågan på agendan

Under besöket i Sverige ska Biden bland andra träffa statsminister Stefan Löfven. På agendan står ett möte om energisäkerhet. Likaså kommer man förmodligen också att diskutera flyktingfrågan. 20 september står USA och president Obama värd för ett flyktingtoppmöte, där också Stefan Löfven är medarrangör. Andra medarrangörer är Etiopien, Jordanien, Kanada, Mexiko och Tyskland.

Joe Biden, tidigare senator från delstaten Delaware, och Stefan Löfven fann varandra vid ett möte i Washington DC i fjol, då de förenades som "vi arbetargrabbar". I maj hölls så ett nordisk-amerikanskt toppmöte i Washington DC.

Joe Bidens hustru Jill Biden är inte med under besöket.

För TT beskriver regeringskansliet endagsvisiten som ett uttryck för de "nära och goda relationer" som USA och Sverige har.

Källa - 2016-08-25 00:39

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Ensamkommande gymnasiestudier
 2. Om det blir nyval
 3. Piska som i usa
 4. Efter gripandet på arlanda tvo men häktat
 5. Björklund flossar
 6. Kuratorn mobulbostäder MKB
 7. Poeten mot fascismen
 8. Angela merkels efterträdare
 9. Bilda regering efter valet
 10. Flyktingkaravanen

Om flyktingkrisen

Den stora flyktingkrisen i EU där över 300.000 personer har flytt över medelhavet från krig i sina hemländer.
Twitter Facebook Google+