Ikea morden som skakade Sverige

Senaste nyheterna om flyktingkrisen

Ikea morden som skakade Sverige - Måndagen den 10 augusti 2015 skakas Sverige av ett brutalt dubbelmord på Ikea i Västerås.

En 55-årig kvinna och hennes 27-årige son huggs ihjäl av en för dem okänd man, Abraham Ukbagabir, flykting från Eritrea.

Det här är berättelsen om morden på möbelvaruhuset som chockade ett helt land.

Kvinna och hennes son har kommit till Västerås för att hälsa på släktingar under semestern. De har också en sommarstuga här.

Båda är hemmahörande i Skellefteåtrakten, men Västerås är som en andra hemstad. Kvinnan växte upp i Västerås med sina föräldrar och en lillasyster. Till Skellefteå kom hon under sin utbildning till sjuksköterska, träffade sin kärlek och blev kvar. Snart fick paret två söner tillsammans.

En av dem är med henne när hon besöker Erikslund Shopping Center, ett varuhusområde med 80 butiker som lockar över sex miljoner besökare per år. Här ligger också Ikea, som upptar nästan hälften av den 80 000 kvadratmeter stora butiksytan.

Mor och son vandrar omkring och handlar. Sonen har fått en ny bostad och de är på Ikea för att införskaffa det som behövs i det nya hemmet.


MATTIAS JOHANSSON, chef på Ikea Västerås

- Vi vet att årsdagen kommer upp och vi ser det här som en väldigt tragisk, men också isolerad, händelse. Mina tankar går nu till de drabbades anhöriga och deras familj, säger han ett år efter morden.

Källa - 2016-08-09 05:58

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Ensamkommande gymnasiestudier
 2. Om det blir nyval
 3. Piska som i usa
 4. Efter gripandet på arlanda tvo men häktat
 5. Björklund flossar
 6. Kuratorn mobulbostäder MKB
 7. Poeten mot fascismen
 8. Angela merkels efterträdare
 9. Bilda regering efter valet
 10. Flyktingkaravanen

Om flyktingkrisen

Den stora flyktingkrisen i EU där över 300.000 personer har flytt över medelhavet från krig i sina hemländer.
Twitter Facebook Google+