Ivanka Trump grät efter pussy kommentaren

Senaste nyheterna om flyktingkrisen

Ivanka Trump grät efter pussy kommentaren Senaste nytt om flyktingkrisen

Ivanka Trump grät efter pussy kommentaren - NEW YORK. Ivanka Trump grät när hennes pappa vägrade be om ursäkt för "pussy"-kommentaren.

Sju månader senare är hon en av få som kan få presidenten att ändra sig, enligt New York Times.

- Han litar på mig, säger Ivanka Trump till tidningen.

Det var en månad kvar till valet. På Trump Tower i New York pågick förberedelserna inför en av de viktiga debatterna när en medarbetare rusade in och berättade att Washington Post var på väg att publicera en film där Donald Trump skröt om att han brukade grabba tag mellan benen på kvinnor. "Grab them by the pussy" var orden han använt som snabbt blev världskända.

Medan de väntade på att videon skulle publiceras kom Trumps dotter Ivanka Trump in i rummet, skriver New York Times som i en lång artikel granskat hennes växande inflytande i Vita huset.

Trump ska ha upprepat att det inte lät som något han skulle ha sagt. Men när videon väl publicerades var han uppenbarligen motbevisad och debattförberedelserna förvandlades snabbt till ett krismöte.


Medarbetare: Ivanka Trump kan kritisera sin pappa

I artikeln, som publiceras i samband med Ivanka Trumps boksläpp för boken "Women Who Work", beskrivs hur Donald Trump motvilligt gick med på att gå ut och säga att han var ledsen - "om någon tagit illa upp". Hans rådgivare försökte förgäves säga att den halvdana ursäkten inte skulle räcka och Ivanka Trump, som talat sig varm för kvinnors rättigheter, försökte på alla sätt övertala Trump att helhjärtat be om förlåtelse. Men Trump var benhård enligt flera personer som New York Times talat med, och det slutade med att Ivanka Trump lämnade rummet i frustration, högröd i ansiktet och med tårar i ögonen.

Sju månader senare har det hänt mycket, konstaterar tidningen. Ivanka Trump rankas som en av personerna i Trumps annars mansdominerade närhet med mest makt - och en av få personer han faktiskt lyssnar på.

Ivanka Trump har en färdighet som nästan alla andra saknar, säger familjemedlemmar och kolleger som tidningen pratat med:

I intervjun med New York Times bekräftar Ivanka Trump att hon har en särskilt ställning.

- Jag är hans dotter. Jag har känt honom hela mitt liv. Han litar på mig, säger hon.

Hon bemöter också kritiken att hon skulle ha drivas av en egen agenda.

- Plötsligt, efter att min pappa tillkännagav sin presidentkandidatur, var det som att alla saker jag tidigare uppskattats för av samma människor betraktades på ett annat sätt. Allt som jag uppmuntrats för som en "millennial" och kvinnliga entreprenör sågs plötsligt cyniskt och en opportunistiskt, säger hon.

Medarbetare berättar att Ivanka och hennes pappa för samtal hela dagen och att hon ofta ber de andra lämna rummet så de får tala i enrum. Trots att hon saknar politisk erfarenhet innebär den nya rollen som assistent bland annat att hon kommer granska presidentens exekutiva order innan de skrivs under, skriver tidningen. Hon har också talat med USA:s FN-ambassadör Nikki Haley om humanitärt stöd till Syrien och har varje vecka möten med finansministern Steven Mnuchin.


Fokus på jämställdhet

New York Times granskning visar också att hon bland annat haft inflytande när det kommer till klimatfrågor, deportering av immigranter, flyktingpolitik och utbildning. Hon har själv sagt att fokus kommer att ligga på jämställdhet i både USA och utomlands. Hennes mål är en federalt betald föräldraledighet, barnomsorg som fler har råd med och program som gynnar kvinnliga entreprenörer.

På tisdagen släpptes Ivanka Trumps handbok med titeln "Women Who Work" - samma ord som hon tidigare använt för att marknadsföra sina klänningar och skor från det egna märket.

Källa - 2017-05-03 02:32

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Ensamkommande gymnasiestudier
 2. Kirsebergsfängelset mkb
 3. Om det blir nyval
 4. Piska som i usa
 5. Efter gripandet på arlanda tvo men häktat
 6. Björklund flossar
 7. Kuratorn mobulbostäder MKB
 8. Poeten mot fascismen
 9. Angela merkels efterträdare
 10. Bilda regering efter valet

Om flyktingkrisen

Den stora flyktingkrisen i EU där över 300.000 personer har flytt över medelhavet från krig i sina hemländer.
Twitter Facebook Google+