Ivanka Trumps kungliga möte

Senaste nyheterna om flyktingkrisen

Ivanka Trumps kungliga möte Senaste nytt om flyktingkrisen

Ivanka Trumps kungliga möte - NEW YORK. Ivanka Trump bjöd in Jordaniens drottning till Trump Tower.

Temat: Kvinnors rättigheter, rapporterar Vanity Fair.

Under måndagen kom nyheten att Donald Trumps svärson Jared Kushner blir senior rådgivare i Vita huset, rapporterar NBC News.

Men det blir också allt tydligare att Donald Trumps dotter och Jared Kushners fru Ivanka Trump, 35, får en viktig position i organisationen när Trump officiellt tar över som president 20 januari.

Förra veckan gick Ivanka Trump på ännu ett tungt möte - den här gången med Jordaniens drottning Rania Al Abdullah, på sitt kontor i Trump Tower, Manhattan. De träffades mitt på dagen för att tala kvinnorelaterade frågor runtom i världen, skriver Vanity Fair som hänvisar till en källa med insyn i mötet.

Ivanka Trump är en förespråkare av betald föräldraledighet och har sagt att kvinnors rättigheter är något hon vill fokusera på när hennes pappa tar över Vita huset.


Ivanka Trump försvarade Donald Trump

Ivanka Trump är tillsammans med sina bröder vice vd för Trump Organization och driver dessutom sitt eget klädmärke. Trebarnsmamman har också skrivit en bok om arbetande mammor med budskapet att USA måste bli bättre på betald föräldraledighet. Det var också något hon lovade att både hon och hennes pappa skulle arbeta för om han blev vald till president.

Under kampanjen fick Trump hård kritik för sina nedsättande och sexistiska kommentarer om kvinnor. Ivanka Trump blev en av hans viktigare försvarare som vid flera tillfällen försäkrade att hennes pappa visst hade bra kvinnosyn. När hon introducerade Trump på republikanernas konvent i somras höll hon ett långt tal där hon förklarade vad han skulle göra för att stötta kvinnor och arbetande familjer.

Drottning Rania är hedersordförande för United Nations Girl’s Education Initiative och en förkämpe för kvinnliga flyktingar i Syrien, hon har också grundat N. G. P som hjälper familjer och barn i fattigdom, skriver Vanity Fair.

Ivanka Trump har tidigare bland annat träffat Al Gore och Leonardo DiCaprio för att prata om klimatförändringar och hon deltog nyligen i ett möte Trump hade med Japans premiärminister Shinzo Abe.

Källa - 2017-01-09 22:19

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Ensamkommande gymnasiestudier
 2. Om det blir nyval
 3. Piska som i usa
 4. Efter gripandet på arlanda tvo men häktat
 5. Björklund flossar
 6. Kuratorn mobulbostäder MKB
 7. Poeten mot fascismen
 8. Angela merkels efterträdare
 9. Bilda regering efter valet
 10. Flyktingkaravanen

Om flyktingkrisen

Den stora flyktingkrisen i EU där över 300.000 personer har flytt över medelhavet från krig i sina hemländer.
Twitter Facebook Google+