Jan Björklund om sin framtid i Liberalerna

Senaste nyheterna om flyktingkrisen

Jan Björklund om sin framtid i Liberalerna Senaste nytt om flyktingkrisen

Jan Björklund om sin framtid i Liberalerna - Liberalernas partiledare Jan Björklund har jämförts med en artist som slutat sälja skivor.

- Jag tror till skillnad från en del andra att erfarenhet inte måste vara en belastning, säger han i Ekots Lördagsintervju där han pratade om sin framtid i partiet.

Liberalernas partiledare Jan Björklund var gäst i Ekots Lördagsintervju.

I intervjun lyftes bland annat frågan om Liberalernas framtid och den skakiga hösten där paritet drabbats av en rad interna konflikter.

- Det är alltid skakigt att vara partiledare, både i vårt parti och i andra partier, man är ständigt utsatt för kritik, konstaterade Jan Björklund.

Han säger att han är beredd att ta ansvaret att leda Liberalerna både över valet och in i nästa alliansregering. På frågan om han är rätt person att leda paritet svarar Björklund;

- Att jag kandiderar och är beredd att ta på mig det här uppdraget beror naturligtvis på att jag tror att jag har de förutsättningarna, men det måste till sist medlemmarna avgöra.


Skakig höst för Björklunds Liberalerna

Det har kommit krav på Björklunda avgång, och Liberalernas gruppledare i Umeå har jämfört honom med en "artist som har slutat att sälja skivor. " Det har gått dåligt i två val och opinionssiffrorna har svajat för partiet. Däremot blev det positiva siffror i TV4 och Novus senaste väljarbarometer där Liberalernas stöd ökade med en procentenhet till 5,7 procent - en statistiskt säkerhetsställd siffra.

LÄS ÄVEN: Björklund kan tänka sig att regera med S

Björklund är den partiledare i alliansen som varit med längst

- Jag tror till skillnad från en del andra att erfarenhet inte måste vara en belastning, säger han i programmet.

- Jag vet inte om jag hade klarat att vara partiledare i 30-årsåldern, säger Björklund och hänvisar till de yngre kollegerna i alliansen.

- De är otroligt duktiga personer och har ju och väcker en entusiasm som vi som varit med ett tag kanske inte längre gör, men å andra sidan har jag en erfarenhet som de saknar, säger Björklund.


Vill stoppa religiösa friskolor

Liberalerna har presenterat ett integrationspolitiskt program, ett av förslagen är stopp för nya religiösa friskolor.

LÄS ÄVEN: L vill sätta stopp för religiösa friskolorna

Jan Björklund pekar hur de religiösa friskolorna växer, framför allt i våra utsatta förorter, där barnen delas upp i skolor utifrån föräldrarnas religiösa övertygelse.

- Då förstärks segregationen ännu mer utifrån vad som redan gäller från början, det är bekymmersamt.

Han ställdes även inför frågan om hur han ser på Moderaterna och att de för stunden har alliansens strängaste flyktingpolitik.

- De använder begreppet "flyktingpaus" och jag uppfattar att vad de menar är att Sverige inte ska ta emot några flyktingar under en viss tid, sedan är frågan hur långt den pausen är. Det menar jag är en pendel från att vara ett parti där partiledarna sa öppna era hjärtan och nu stänga gränsen. Det är en väldigt lång pendel som har slagit, säger Jan Björklund.

Han understryker att både alliansen och Sverige som helhet måste hitta en långsiktligt hållbar position mellan dessa ytterligheter.

- Jag är inte beredd att ställa upp på att stänga gränserna, varken på kort tid eller permanent, men jag tror inte heller att det skulle fungera med fri invandring, säger Björklund.

Källa - 2016-10-29 18:11

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Ensamkommande gymnasiestudier
 2. Om det blir nyval
 3. Piska som i usa
 4. Efter gripandet på arlanda tvo men häktat
 5. Björklund flossar
 6. Kuratorn mobulbostäder MKB
 7. Poeten mot fascismen
 8. Angela merkels efterträdare
 9. Bilda regering efter valet
 10. Flyktingkaravanen

Om flyktingkrisen

Den stora flyktingkrisen i EU där över 300.000 personer har flytt över medelhavet från krig i sina hemländer.
Twitter Facebook Google+