Joe Biden gästar Löfven

Senaste nyheterna om flyktingkrisen

Joe Biden gästar Löfven Senaste nytt om flyktingkrisen

Joe Biden gästar Löfven - USA:s vicepresident Joe Biden besöker Sverige och statsminister Stefan Löfven (S) den 25 augusti, meddelar regeringen.

"Jag ser fram emot att välkomna vicepresident Joe Biden till Sverige. Relationerna mellan Sverige och USA har sällan varit så goda som nu och jag ser hans besök som ett uttryck för detta", säger Stefan Löfven i ett skriftligt uttalande.

Vid mötet ska både bilaterala och internationella frågor diskuteras. Frågan om globalt ansvar för migration och flyktingar är central på dagordningen, enligt pressmeddelandet.

Vita huset meddelade tidigare på lördagen att Biden ska besöka Turkiet den 24 augusti. Det blir det första amerikanska besöket på hög nivå sedan kuppförsöket i somras. Tonen mellan Ankara och Washington har varit kylig sedan kuppförsöket. Den turkiska regeringen vill att USA lämnar ut predikanten Fethullah Gülen, som man anklagar för inblandning i kuppen, något som den amerikanska regeringen förhållit sig avvaktande till. Men "attityden" från Washington har förbättrats den senaste tiden, sade premiärminister Binali Yildirim tidigare i dag, enligt Reuters.

Källa - 2016-08-13 23:18

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Ensamkommande gymnasiestudier
 2. Kirsebergsfängelset mkb
 3. Om det blir nyval
 4. Piska som i usa
 5. Efter gripandet på arlanda tvo men häktat
 6. Björklund flossar
 7. Kuratorn mobulbostäder MKB
 8. Poeten mot fascismen
 9. Angela merkels efterträdare
 10. Bilda regering efter valet

Om flyktingkrisen

Den stora flyktingkrisen i EU där över 300.000 personer har flytt över medelhavet från krig i sina hemländer.
Twitter Facebook Google+