Johansson Ungern ska följa reglerna

Senaste nyheterna om flyktingkrisen

Johansson Ungern ska följa reglerna Senaste nytt om flyktingkrisen

Johansson Ungern ska följa reglerna - Under söndagen röstade över 98 procent nej till att Ungern ska följa EU:s flyktingpolitik. Däremot lyckades premiärminister Viktor Orbán inte locka tillräckligt många till valurnorna - i och med att valdeltagandet var under 50 procent är omröstningen ogiltig. Detta verkade inte besvära Orbán märkvärt och han lovade ändå att ändra i grundlagen.

Nu tycker justitie- och migrationsminister Morgan Johansson (S) att Ungern får skärpa sig.

- Man har utmålat de 1 294 flyktingar Ungern skulle behöva ta emot som nationens undergång om det skulle ske. Ändå har man inte lyckats mobilisera sina väljare. I korta drag har Viktor Orbán misslyckats med att skapa stöd för sin politik, säger han.

TT: Hur pass bra är EU på att få Ungern att följa de regler de satt upp för sina medlemsländer?

- Det är inget att välja på. Ungern ska precis som alla andra länder följa gemensamma regler, annars kan man inte vara med. Man kan inte bara vara med när man tjänar på det, som att ta emot stora bidrag från strukturfonderna, men när man sen måste göra något som man inte vill sätter man sig på tvären. Det fungerar inte och det måste Ungern förstå.

Däremot anser inte Morgan Johansson att en uteslutning av Ungern är aktuell än. Sverige kommer att ta upp Ungerns agerande i EU:s ministerrådsmöte nästa vecka.

- Vi kommer ta upp det oskicket det är att på det här sättet försöka försvåra för beslutsfattare i EU om stora akuta frågor, om alla skulle göra så här skulle EU inte fungera, säger Morgan Johansson.

Källa - 2016-10-03 10:01

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Ensamkommande gymnasiestudier
 2. Om det blir nyval
 3. Piska som i usa
 4. Efter gripandet på arlanda tvo men häktat
 5. Björklund flossar
 6. Kuratorn mobulbostäder MKB
 7. Poeten mot fascismen
 8. Angela merkels efterträdare
 9. Bilda regering efter valet
 10. Flyktingkaravanen

Om flyktingkrisen

Den stora flyktingkrisen i EU där över 300.000 personer har flytt över medelhavet från krig i sina hemländer.
Twitter Facebook Google+