Juniormatchen fick brytas Ropade hora

Senaste nyheterna om flyktingkrisen

Juniormatchen fick brytas Ropade hora Senaste nytt om flyktingkrisen

Juniormatchen fick brytas Ropade hora - En fotbollsmatch mellan två juniorlag urartade och fick avbrytas på söndagen. Ledaren i det ena laget ska ha bland annat ha hotat pojkarna i motståndarlaget.

- Han sa till två av mina spelare att han och hans vänner skulle plocka dem efter matchen. Att se rädslan i deras ögon. . . det är det värsta jag varit med om på en fotbollsplan, säger Matilda Brinck-Larsen, tränare för Sandarnas BK, med gråt i rösten.

På söndagen spelade Sandarnas BK en seriematch för juniorlag i fotboll. Men matchen spelades aldrig klart. I andra halvlek valde Matilda Brinck-Larsen, tränare för Sandarnas BK, att avbryta den.

- Det var en oerhört hotfull stämning. Jag var rädd att mina pojkar skulle råka illa ut, säger hon.

Oroligheterna började tidigt. En av tränarna i motståndarlaget ska ha kritiserat domarinsatsen högljutt, och slutade inte trots upprepade varningar från den unge domaren.

Tränaren ska sedan ha riktat sin vrede mot spelarna i Sandarnas BK, som uteslutande består av ensamkommande flyktingpojkar.

Enligt Matilda Brinck-Larsen ska tränaren har skrikit könsord i kombination med rasistiska benämningar om hennes spelares ursprung.


Hotade med våld

Tränarens förolämpningar ska ha fortsatt att hagla, vilket spelarna i Sandarna reagerade starkt på.

Stämningen på planen blev alltmer irriterad och flera kort delades ut. När motståndarlaget sedan tog ledningen ska tränaren, enligt Brinck-Larsen, ha ställt sig upp och ropat "puta" (spanska för "hora", reds. anm. ) åt henne upprepade gånger.

- Då blir han utvisad av domaren, och när han går över planen säger han åt två av mina pojkar att han ska plocka dem efter matchen. Hans vänner är redan här, säger han, och pekar mot en bil längre bort som fem vuxna män kliver ut ur, säger Matilda Brinck-Larsen.

Hon upplever då att situationen är så hotfull att matchen inte kan spelas vidare.

- Jag går in på planen och säger åt domaren att bryta. Efteråt kommer spelarna i motståndarlaget fram till oss och ber om ursäkt för sin tränares beteende. Vi talar alltså om barn, som ber om ursäkt för en vuxen!


Kommer polisanmäla

GT har pratat med en styrelseledamot i klubben, och han ser allvarligt på det inträffade.

- Jag har pratat med ledarna och med föräldrar som var på plats, och min bild är att en av våra tränare har betett sig väldigt illa. Det är fullständigt oacceptabelt och vi kommer att diskutera det som har hänt i styrelsen, för att fatta ett beslut om tränarens framtid i klubben, säger han.

Brinck-Larsen, som tänker polisanmäla händelsen, är uppriven och ledsen efter den kaosartade matchen.

- En ledares uppgift är att lugna, inte att uppvigla. Är det här det bästa vuxenvärlden kan åstadkomma? I så fall kan vi inte klandra våra unga när de spårar ur och beter sig illa, säger hon med gråt i rösten.

Källa - 2016-06-12 23:11

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Ensamkommande gymnasiestudier
 2. Om det blir nyval
 3. Piska som i usa
 4. Kuratorn mobulbostäder MKB
 5. Angela merkels efterträdare
 6. Bilda regering efter valet
 7. Flyktingkaravanen
 8. Fabian fjälling
 9. Ibrahim Nasrulleyev
 10. Nya lagar 2017

Om flyktingkrisen

Den stora flyktingkrisen i EU där över 300.000 personer har flytt över medelhavet från krig i sina hemländer.
Twitter Facebook Google+