K G Bergström om siffrorna En rysare

Senaste nyheterna om flyktingkrisen

K G Bergström om siffrorna En rysare Senaste nytt om flyktingkrisen

K G Bergström om siffrorna En rysare - Samtidigt som Sverigedemokraterna har gått som en raket, störtdyker Moderaterna, enligt SCB:s nya mätning:

- Det kan bli en rysare, framför allt för Anna Kinberg Batra, om de här trenderna fortsätter, säger Expressens politiska kommentator K-G Bergström.

Under torsdagen presenterades SCB:s stora partisympatiundersökning som genomförs två gånger per år. Den visar att de rödgröna partierna ökar sin ledning jämfört med alliansen. Men undersökningen visar också att Moderaterna, Socialdemokraterna och Miljöpartiet, som enskilda partier, går kräftgång och tappar väljare.

Samtidigt fortsätter SD i raketfart - upp 4,6 procent - sedan senaste valet. I undersökningen når nu partiet 17,5 procent.

Det är inte bara statsminister Stefan Löfven som kliar sig i huvudet över minussiffror - moderatledaren Anna Kinberg Batra har också stora utmaningar framför sig.

- Hon har betydande utmaningar. Till en början, efter att moderaterna lagt om sin flyktingpolitik, tog hon väljare. Då trycktes Sverigedemokraterna tillbaka med några procentenheter. Den förändringen har upphört.

Nu ligger moderatledaren "uppseendeväckande illa till", enligt K-G Bergström:

- Av det ledande oppositionspartiet skulle man förvänta sig betydligt starkare siffror. Det är uppenbart att hon förlorar väljare.

Han betonar att moderatledaren måste hitta en politik som stoppar utflödet av väljare - både till Centern och Sverigedemokraterna - men:

- Det är väldigt svårt att se vad det skulle vara eftersom vad gäller migrationspolitiken så har de två partierna helt olika åsikter.


Miljöpartiets kris fortsätter

Undersökningen bekräftar också att Miljöpartiets väljartapp och ras fortsätter.

- Det är ett uttryck för den kris Miljöpartiet har hamnat i, säger K-G - och tillägger:

Om Jimmie Åkessons strategi, att Sverigedemokraterna ska bli Sveriges största parti, säger K-G:

- Det ska inte uteslutas att de ligger högre i verkligheten än vad den här siffran anger. Och det kan bli en rysare, framför allt för Anna Kinberg Batra, om de här trenderna fortsätter.

Källa - 2016-12-01 11:05

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Ensamkommande gymnasiestudier
 2. Kirsebergsfängelset mkb
 3. Om det blir nyval
 4. Piska som i usa
 5. Efter gripandet på arlanda tvo men häktat
 6. Björklund flossar
 7. Kuratorn mobulbostäder MKB
 8. Poeten mot fascismen
 9. Angela merkels efterträdare
 10. Bilda regering efter valet

Om flyktingkrisen

Den stora flyktingkrisen i EU där över 300.000 personer har flytt över medelhavet från krig i sina hemländer.
Twitter Facebook Google+