Kalla in Grete Brochmann!

Senaste nyheterna om flyktingkrisen

Kalla in Grete Brochmann! Senaste nytt om flyktingkrisen

Kalla in Grete Brochmann! - Professor Peter Esaiasson skriver i dag på DN debatt om misstron mot medier och flyktingpolitiken. Han avslutar med att peka på den norska statliga Brochmann-utredningen "Integration och tillit - långsiktiga konsekvenser av den stora invandringen till Norge" och har som avslutande förhoppning att det offentliga samtalet om invandringen skulle fungera bättre om parterna vore överens om fler grundläggande samförhållanden.

Det här är en text från SvD Ledare. Ledarredaktionen är partipolitiskt oavhängig med beteckningen obunden moderat.

Jag skrev så här för några år sedan:

Kalla in Grete Brochmann!

1 oktober 2014 kl 9:09

Den norska ekonomen Elin Ørjasæter har i bästa fall gett svenska politiker en tankeställare. Hon konstaterade att det inte finns en aktuell, trovärdig redovisning av invandringens kostnader. Hon jämförde med den statliga norska utredningen som professor Grete Brochmann ledde.

Jag tror att Sverigedemokraternas krypskytte mot svensk invandrings- och integrationspolitik kommer att bli än mer framgångsrik i framtiden om man inte gör som Jens Stoltenbergs regering gjorde, dvs tillsatte Brochmann-utredningen. Det statsråd som beställde utredningen kom från Vänsterpartiets systerparti SV.

Jag tror att man för trovärdighetens skull borde låta utländska forskare svara för en sådan svensk utredning. Varför inte söka få professor Brochmann som ansvarig för ett sådant arbete ?

De som nu värnar arbetskraftsinvandringen och EUs öppna arbetsmarknad har all anledning önska sig en sådan utredning, eftersom man då skulle få ordning på den förvirrade debatten om vad som är "lönsamt" och vad som motiveras med goda, humanitära skäl.

http://blog. svd. se/larssonlaser/2014/10/01/kalla-in-grete-brochmann/

Källa - 2017-06-18 11:32

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Ensamkommande gymnasiestudier
 2. Fabian fjälling
 3. Ibrahim Nasrulleyev
 4. Nya lagar 2017
 5. Matilda Brinck-Larsen, tränare för Sandarnas BK,
 6. Förbjud religiösa friskolan
 7. Peter springare
 8. Leif ivan karlsson morfar
 9. Matleveranser hem loc:SE
 10. Migrationsverket internrevision

Om flyktingkrisen

Den stora flyktingkrisen i EU där över 300.000 personer har flytt över medelhavet från krig i sina hemländer.
Twitter Facebook Google+