Kidnappad vietnames riskerar dödsstraff

Senaste nyheterna om flyktingkrisen

Kidnappad vietnames riskerar dödsstraff Senaste nytt om flyktingkrisen

Kidnappad vietnames riskerar dödsstraff - Den 52-årige Trinh Xuan Thanh misstänks för korruption i samband med att han ledde en statlig byggkoncern i den kommunistiska enpartistaten. Hans tyska försvarare har nekats inresa till landet och utländska journalister är portade från rättegången, rapporterar tyska Der Spiegel.

Fallet skapade stor uppmärksamhet i somras då Thanh, som sökt asyl i Tyskland, försvann under kuriösa omständigheter och senare dök upp i statlig vietnamesisk tv, där han hävdade att han rest tillbaka till hemlandet frivilligt. Den förklaringen avfärdades av tyska utrikesdepartementet, som i rasande tonfall anklagade Vietnams säkerhetstjänst för att ha kidnappat Thanh. 52-åringens tyske advokat berättade också att vittnen sett Thanh övermannas av beväpnade agenter i parken Tiergarten i centrala Berlin och föras bort i en bil med tjeckiska registreringsskyltar.

Utöver Thanh åtalas ytterligare 21 tidigare bolagschefer för korruption och andra brott. Vietnam är ett av få länder i världen där korruption bestraffas med döden. Sedan 2011 har fler än 430 människor avrättats i den kommunistiska diktaturen.

Domen väntas om cirka två veckor, enligt Der Spiegel.

Källa - 2018-01-08 10:08

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Ensamkommande gymnasiestudier
 2. Kirsebergsfängelset mkb
 3. Om det blir nyval
 4. Piska som i usa
 5. Efter gripandet på arlanda tvo men häktat
 6. Björklund flossar
 7. Kuratorn mobulbostäder MKB
 8. Poeten mot fascismen
 9. Angela merkels efterträdare
 10. Bilda regering efter valet

Om flyktingkrisen

Den stora flyktingkrisen i EU där över 300.000 personer har flytt över medelhavet från krig i sina hemländer.
Twitter Facebook Google+