Kravet på KD Mjukare flyktingpolitik

Senaste nyheterna om flyktingkrisen

Kravet på KD Mjukare flyktingpolitik Senaste nytt om flyktingkrisen

Kravet på KD Mjukare flyktingpolitik - Trycket ökar inom KD på att partiet ska bedriva en mjukare flyktingpolitik, rapporterar Aftonbladet.

Tidningen skriver att flera tunga distrikt nu ställer sig bakom en motion som bland annat kräver att permanenta uppehållstillstånd återinförs.

- Vi behöver mjuka upp tonen, säger Lars Thunberg, kommunalråd i Helsingborg, till Aftonbladet.

Kristdemokraterna har under Ebba Busch Thor profilerat sig som ett av riksdagspartierna som står för den strängaste flyktingpolitiken.

Partiledaren Ebba Busch Thor berättade i SVT:s partiledardebatt i höstas att hon ville permanenta den nya strängare asyllagstiftningen - som bland annat innebär tillfälliga uppehållstillstånd. Hon har även riktat kritik mot regeringen för att vara för handfallen när det kommer till lagskärpningar mot asylsökande som begår brott.

Men partiet är splittrat i frågan. Aftonbladet rapporterade i januari om en motion inför partiets riksting i höst - där 80 partiföreträdare kräver en ny, mjukare asyl- och flyktingpolitik.

Nu rapporterar tidningen att flera tunga KD-distrikt ställt sig bakom motionen. Partiets mäktigaste distrikt, Jönköpingsdistriktet, är ett av dem.

- Vi kan inte ta emot hur många som helst och vi kan inte hjälpa alla. Men de människor vi tagit emot ska vi behandla med värdighet och respekt. Det gör vi inte i dag. KD har en bra politik, men den kan bli bättre, säger distriktsordförande Camilla Rinaldo Miller till Aftonbladet.

Även Örebro-distriktet har yrkat bifall på motionen.

- Jag själv och många med mig har varit kritiska när partiet tog ställning för tillfälliga uppehållstillstånd. Det gynnar inte integrationen, det motverkar barns rättigheter och skapar otrygghet, säger Lennart Bondeson, kommunalråd (KD) i Örebro till Aftonbladet.


"Tycker inte jag att KD ska stödja"

Motionen får nu även stöd från partidistrikten i Västerbotten, Göteborg och Fyrbodal.

I helgen ska distriktet i Skåne ta ställning. KD-profilen Lars Thunberg, kommunalråd i Helsingborg, berättar för Aftonbladet att han hoppas att distriktet tar ställning för motionen.

- Vi behöver mjuka upp tonen. Asylrätten i Sverige har naggats i kanten och det tycker inte jag att KD ska stödja, säger Thunberg till tidningen.

Distrikten i Stockholms stad och län har avslagit motionen och inte heller Ebba Busch Thors distrikt - Uppsala - stöder den, rapporterar Aftonbladet.

Källa - 2017-03-30 11:08

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Ensamkommande gymnasiestudier
 2. Om det blir nyval
 3. Piska som i usa
 4. Efter gripandet på arlanda tvo men häktat
 5. Björklund flossar
 6. Kuratorn mobulbostäder MKB
 7. Angela merkels efterträdare
 8. Bilda regering efter valet
 9. Flyktingkaravanen
 10. Fabian fjälling

Om flyktingkrisen

Den stora flyktingkrisen i EU där över 300.000 personer har flytt över medelhavet från krig i sina hemländer.
Twitter Facebook Google+