Långa straff för tyska högerextremister

Senaste nyheterna om flyktingkrisen

Långa straff för tyska högerextremister Senaste nytt om flyktingkrisen

Långa straff för tyska högerextremister - Mellan tre och fem års fängelse - det blir straffen för de fyra tyska högerextremister som stått inför rätta vid den högsta domstolen i den tyska delstaten Bayern, rapporterar Süddeutsche Zeitung.

De åtalade - tre män och en kvinna - döms för bildande av en terrorgrupp med målet att genomföra attentat mot flyktingar. De fyra ska ha träffats via internet, där de smidde attackplaner. I maj 2015 greps medlemmarna i samband med en polisrazzia mot flera adresser runt om i Tyskland. Vid räderna beslagtogs gaspistoler, knogjärn, svärd och olagliga fyrverkeripjäser från Tjeckien.

Tidigare i mars inleddes en liknande rättegång i Dresden, där åtta medlemmar av en annan högerextrem cell - "Freitalgruppen" - står inför rätta misstänkta för att ha genomfört flera våldsamma attentat mot flyktingar och vänsterpolitiker. Rättsprocessen är en av de mest omfattande i Tysklands historia och de åtalade riskerar långa fängelsestraff.

Under förra året genomfördes sammanlagt över 3 500 attacker mot flyktingar och flyktingförläggningar, där fler än 500 personer skadades, enligt siffror från tyska inrikesdepartementet.

Källa - 2017-03-15 15:54

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Ensamkommande gymnasiestudier
 2. Kirsebergsfängelset mkb
 3. Om det blir nyval
 4. Piska som i usa
 5. Efter gripandet på arlanda tvo men häktat
 6. Björklund flossar
 7. Kuratorn mobulbostäder MKB
 8. Poeten mot fascismen
 9. Angela merkels efterträdare
 10. Bilda regering efter valet

Om flyktingkrisen

Den stora flyktingkrisen i EU där över 300.000 personer har flytt över medelhavet från krig i sina hemländer.
Twitter Facebook Google+