Livstid för dubbelmord i Södertälje

Senaste nyheterna om flyktingkrisen

Livstid för dubbelmord i Södertälje - När frun lämnade honom för en annan hotade han att döda henne och den nye mannen, enligt åtalet. Nu döms han till livstids fängelse och utvisning.

I början av året hörde en person av sig till polisen och uttryckte oro över att inte ha hört av en bekant på länge. När polisen tog sig in i dennes lägenhet sent på kvällen den 23 januari hittades en man och en kvinna mördade.

Av det åtal som dagens dom gäller framgår att paret huggits ihjäl "med eggvasst föremål" en vecka tidigare. De hade båda skär- och stickskador bland annat på hals och bröstkorg.

Tingsrätten i Södertälje dömer nu den mördade kvinnans make för mord och hans kamrat till tolv års fängelse för medhjälp till mord. Båda kommer att utvisas ur Sverige när de avtjänat sina straff.

Det gifta paret hade kommit som flyktingar till Sverige bara några månader innan hustrun valde att lämna maken, enligt medieuppgifter från rättegången. Bland annat två anställda från ett flyktingboende i Nacka hör till åklagarens vittnen som berättat om hotbilden mot kvinnan. Andra vittnen lärde känna kvinnan på ett annat flyktingboende som hon flyttades till på grund av hoten.

De båda männen döms mot sitt nekande.

Källa - 2016-09-01 06:22

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Ensamkommande gymnasiestudier
 2. Kirsebergsfängelset mkb
 3. Om det blir nyval
 4. Piska som i usa
 5. Efter gripandet på arlanda tvo men häktat
 6. Björklund flossar
 7. Kuratorn mobulbostäder MKB
 8. Poeten mot fascismen
 9. Angela merkels efterträdare
 10. Bilda regering efter valet

Om flyktingkrisen

Den stora flyktingkrisen i EU där över 300.000 personer har flytt över medelhavet från krig i sina hemländer.
Twitter Facebook Google+