Löfven Cameron spelar ett högt spel

Senaste nyheterna om flyktingkrisen

Löfven Cameron spelar ett högt spel - Stefan Löfven betecknar torsdagen som ett "ödesval" för britterna, EU och Sverige.

Om brexitsidan skulle vinna folkomröstningen så är det viktigt att inte gripas av panik, menar statsministern.

- Men det innebär att vi vaknar upp till en helt ny politisk verklighet som vi har att förhålla oss till, säger Löfven på LO:s kongress.

På måndagsmorgonen gick Stefan Löfven upp i talarstolen under LO:s kongress. Tidigt i sitt tal valde statsministern att fokusera på torsdagens omröstning, där britterna ska fatta beslut om huruvida man vill vara kvar i EU eller lämna unionen.

- På torsdag, kära vänner, går britterna till valurnorna. Det sker i skuggan av det fruktansvärda mordet på Jo Cox. Våra tankar är med henne, familjen, de nära och kära men också med kolleger, partikamrater, folkvalda i Storbritannien och folkvalda runtom i hela världen för ingen ska vara rädd när man jobbar i demokratins tjänst.

Löfven menar att den fortsatta kampen för ett enat EU nu kommer att bli "en hyllning" till Labour-politikern Jo Cox, som mördades i torsdags.


"Cameron spelar ett högt spel"

- Torsdagens val är på sätt och vis ett ödesval, framför allt för britterna. Det blir ett resultat som kommer påverka hela EU, som kommer att påverka Sverige. Cameron spelar högt spel med många inblandade. Om det är så att vi på midsommaraftons morgon får ett beslut om att britterna har beslutat sig för att lämna EU så är det två saker som är viktiga. Det innebär ingen kollaps för Sverige, vi får inte gripas av panik. Men det innebär att vi vaknar upp till en helt ny politisk verklighet som vi har att förhålla oss till.

Krisåret 2015, där EU utsattes för ett hårt tryck under flyktingkrisen, samtidigt som terrordåd inträffade i både Paris och Bryssel, är ett kvitto på att EU:s nationer behöver ett fungerande samarbete.

- Är det något vi i arbetarrörelsen vi vet så är det att ensam må vara stark men det är tillsammans vi är allra starkast, säger Löfven.

Källa - 2016-06-20 09:43

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Ensamkommande gymnasiestudier
 2. Om det blir nyval
 3. Piska som i usa
 4. Efter gripandet på arlanda tvo men häktat
 5. Björklund flossar
 6. Kuratorn mobulbostäder MKB
 7. Poeten mot fascismen
 8. Angela merkels efterträdare
 9. Bilda regering efter valet
 10. Flyktingkaravanen

Om flyktingkrisen

Den stora flyktingkrisen i EU där över 300.000 personer har flytt över medelhavet från krig i sina hemländer.
Twitter Facebook Google+